Οδηγούμε τα νέα Transit Active και Trail, που γεμίζουν τη γκάμα των LCV της Ford με ολοένα και πιο καινοτόμα επαγγελματικά οχήματα με αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και εκμετάλλευσης. Τα πλέον εξατομικευμένα και ιδιαίτερα van της ευρωπαϊκής αγοράς συνιστούν μεγάλο δέλεαρ για επαγγελματίες με αυξημένες απαιτήσεις.

Η Ford παρουσίασε πρόσφατα τις νέες εκδόσεις Trail και Active για τη γκάμα των Transit, και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα καινούργια μοντέλα σε ειδικά επιλεγμένες διαδρομές στα περίχωρα του Μονάχου. Η Ford «διαφεντεύει» την ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών εδώ και πέντε χρόνια, και λανσάρει πλέον μοντέλα τα οποία δημιουργούν αδιάλειπτα νέες κατηγορίες, καλύπτοντας και τις πλέον ασυνήθιστες ανάγκες των επαγγελματιών.

Ποιος θα φαντάζονταν ότι, υπάρχει χώρος και αγοραστικό κοινό για μεσαία και μεγάλα van με SUV παρουσιαστικό; Κοινά στοιχεία λοιπόν, σε όλα τα Active και Trail είναι το ξεχωριστό ντιζάιν με σαφείς αναφορές στις εκτός δρόμου δυνατότητες των οχημάτων, και τον «άθραυστο» χαρακτήρα κατασκευών όπως το μοναδικό Ranger Raptor. Πέρα από τις αισθητικές πινελιές, υπάρχουν και ουσιαστικές προσθήκες στη γραμμή μετάδοσης κίνησης, που αυξάνουν τη δυνατότητα χρήσης σε δύσβατα εδάφη, παραπέμποντας σε (τρόπον τινά) SUV ή ακόμη και σε αμιγώς 4x4 για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Από τα έντονα στυλιζαρισμένα Transit Custom και Custom Tourneo Active με το πολυτελές σαλόνι και τη δυνατότητα τοποθέτησης (έξτρα) μηχανικού διαφορικού, μέχρι το μεγάλο Transit Trail AWD με τη μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, ή με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (mLSD), για τα προσθιοκίνητα Transit και Transit Custom Trail, φαίνεται πως εδώ υπάρχει κάτι για τον καθένα.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή των νέων Transit Active και Transit Trail, στο τεύχος Ιανουαρίου (393) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Στο μεταξύ, δείτε στο παρακάτω βίντεο της Ford το νέο Transit Trail: