Με περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1995 μέχρι σήμερα για τα δύο δημοφιλή βαν και με την τρίτη γενιά να καταλαμβάνει μερίδιο αγοράς 16,4%, τα συμβατικά Peugeot Expert και Citroen Jumpy περνούν στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με τα μοντέλα e-Expert και e-Jumpy, αντίστοιχα.

Διατηρώντας όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Peugeot Expert και το Citroen Jumpy δημοφιλή στο ευρύ κοινό, το Group PSA εξέλιξε τις νέες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις οι οποίες προσφέρουν υψηλή απόδοση και εκμετάλλευση και φυσικά μηδενικούς ρύπους. Είχαμε την ευκαιρία να τα οδηγήσουμε σε μικτές διαδρομές λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι αξιολογώντας την οδηγική συμπεριφορά, την αυτονομία και τα στοιχεία εκμετάλλευσης.

Ο πελάτης ανάλογα με τις μεταφορικές του ανάγκες μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος, στην Compact (XS για το e-Jumpy) στα 4.60 μέτρα, την Standard (M) στα 4.95 μέτρα και την Long (XL) στα 5.30 μέτρα. Να αναφέρουμε ότι με το σύστημα Moduwork μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο φόρτωσης και κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού αντικείμενα μήκους έως και 3,23 μέτρα, ακόμα και στην πιο κοντή έκδοση.

Επίσης με το σύστημα αυτό αυξάνεται ο ωφέλιμος όγκος στην κλούβα και συγκεκριμένα από τα 4.6 κ.μ στα 5,1 κ.μ στην κοντή έκδοση, από 5.3 κ.μ στα 5.8 στη μεσαία έκδοση και από τα 6.1 κ.μ στα 6.6 κ.μ στη μακρύτερη έκδοση. Το ωφέλιμό τους είναι 1.275 κιλά, έναντι 1.405 που είναι στα συμβατικά μοντέλα, εξαιτίας του επιπλέον βάρους των μπαταριών. Τα νέα e-Expert και e-Jumpy προσφέρονται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους αμαξώματος, ως επαγγελματικό βαν, Crew cab με διπλή καμπίνα και χώρο φόρτωσης, Platform cab (σασί) και ως επιβατική έκδοση.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή των ηλεκτρικών βαν του ομίλου PSA, στο τεύχος Ιανουαρίου (393) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Μέχρι τότε, δείτε το Citroen e-Jumpy στο παρακάτω βίντεο της γαλλικής μάρκας: