Για τις μεταφορές νωπών προϊόντων και κρεάτων, σε μεγάλες ή και μικρότερες αποστάσεις, ένας από τους πιο καταξιωμένους ψυκτικούς θαλάμους -τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς- είναι ο INOGAM της CHEREAU, της γαλλικής μάρκας που αντιπροσωπεύει από το 1997 στην Ελλάδα η εταιρεία ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ Α.Ε. και τα ψυγεία της παρουσιάζουν παραδοσιακά μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.

Ο εν λόγω ψυκτικός θάλαμος διατίθεται και ως διπλοπάταρος προσφέροντας υψηλές δυνατότητες εξατομίκευσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, καθώς είναι πολλές οι διαθέσιμες επιλογές σε εξαρτήματα και μέρη για το εσωτερικό και το εξωτερικό του. Με μήκος 14.040 χλστ., πλάτος 2.597 χλστ. και μεταξόνιο 7.700 χλστ., το CHEREAU INOGAM έχει μικτό βάρος 38 τόνων. Το βάρος στους τρεις άξονες είναι στους 27 τόνους (3x9 τόνοι) και στο πέταλο 16 τόνοι. Εσωτερικά, το ύψος ορίζεται στα 2.700 χλστ. το πλάτος στα 2.470 χλστ. και το μήκος στα 13.389 χιλ.

Προεξάρχον χαρακτηριστικό του τρέιλερ, είναι το μονοκόμματο, πλήρως ατσάλινο, σασί (Chassis-C) αυξημένης στιβαρότητας, το οποίο προσφέρει αντοχή στις ταλαντώσεις. Φέρει ένα πίσω πλαίσιο με ειδική επεξεργασία που το καθιστά πιο άκαμπτο και το προστατεύει από ζημιές που προκαλούνται από τα περονοφόρα οχήματα. Επιπλέον, σε όλο το πλάτος της πίσω περιοχής, ένα περίβλημα από χάλυβα προστατεύει τη δομή του δαπέδου, το οποίο αποτελείται από ένα ενιαίο τμήμα που είναι κατασκευασμένο από μονωτικό υλικό, ειδικό ξύλο, ρητίνες και κόντρα πλακέ.

Παράλληλα, τα πλευρικά τοιχώματα του θαλάμου συνδέονται στο πλαίσιο με κάθετες βίδες, γεγονός που καθιστά την κατασκευή ακόμα πιο άκαμπτη. Ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το εμπρόσθιο τμήμα του θαλάμου, καθώς είναι αυτό που δέχεται το βάρος της μονάδας ψύξης. Τα INOGAM μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ενσωματωμένο σύστημα αντικλεπτικής προστασίας CHEREAU. Η κλειδαριά βασίζεται σε ένα λουκέτο τύπου «συρταριού», το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από εργαλεία παραβίασης -όπως κόπτες μπουλονιών- και παράλληλα προστατεύεται από χτυπήματα και σπρέι.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Απριλίου (396) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.