Τρεις Έλληνες στους καλύτερους στον κόσμο

Σάβ, 03/04/2021 - 08:00
Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, παραδίδει το βραβείο στον Χριστόδουλο Ηλιάδη στα γραφεία της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών, ΙRU, απονέμει τιμητική διάκριση με τίτλο «IRU Award for Top Road Transport Managers» στα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων οδικών μεταφορών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου, μέσα από την ευρεία επαγγελματική τους εμπειρία και τα ιδιαίτερα διοικητικά τους επιτεύγματα.

Αυτά τα ιδιαίτερα διοικητικά επιτεύγματα περιλαμβάνουν την εφαρμογή, εντός της εταιρείας οδικών μεταφορών, μιας δέσμης αξιών στους τομείς των ηθικών ποιοτήτων, εργασιακών προτύπων, καθώς, επίσης, και καινοτόμων λύσεων για τη βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος, της οδικής ασφάλειας και της παραγωγικότητας.

Η ΟΦΑΕ - εκπροσωπώντας την IRU στην χώρα μας - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έδωσε την ευκαιρία σε κορυφαία στελέχη της εγχώριας αγοράς των οδικών μεταφορών, να δηλώσουν υποψηφιότητα σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό, με σκοπό να επιβραβευτούν για την προσφορά τους στον κλάδο, καθώς, επίσης, να αναδειχτεί η Ελλάδα παγκοσμίως ως μία χώρα που παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο χώρο των οδικών μεταφορών.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η ΟΦΑΕ είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν στελέχη από 17 ελληνικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, εκ των οποίων 11 πληρούσαν τα κριτήρια του θεσμού και προωθήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της IRU στην Γενεύη. Οι 3 Έλληνες επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι επιλέχτηκαν ανάμεσα σε συνολικά 233 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, για να τους απονεμηθεί το βραβείο του “IRU Top Road Transport Manager”, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, είναι οι εξής:

  • Ηλιάδης Χριστόδουλος - Διευθύνων Σύμβουλος, ILIADIS CARGO SA,

  • Παπαγεωργίου Kωνσταντίνος - Co-Owner & Managing Director, PTL Ltd.,

  • Τζούδα Χριστιάνα - Γενική Διευθύντρια, Tzoudas Transport SA

Σημειώνεται πως η τελική παγκόσμια κατάταξη ανέδειξε 59 βραβευθέντες από 10 συνολικά χώρες παγκοσμίως. Το 2020 υπήρξε μια ιδιαίτερη χρονιά, η οποία ανέδειξε τον ρόλο των οδικών μεταφορών τόσο για την οικονομία όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και για αυτό η απονομή του βραβείου είχε ιδιαίτερη αξία, παρόλο που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας κοινωνικής εκδήλωσης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα βραβεία παραδόθηκαν ξεχωριστά στον κάθε βραβευθέντα μέσω εκπροσώπων της ΟΦΑΕ.

Πηγή και φωτό: IRU – Ο.Φ.Α.Ε.