Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων: Αισιόδοξα μηνύματα

Την ανοδική πορεία που συνεχίζουν να καταγράφουν τα LCV φαίνεται τώρα να ακολουθούν και οι βαρύτερες κατηγορίες των μεσαίων και των βαρέων φορτηγών εκπέμποντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην αγορά. Δι
από Θάλεια Αγριμανάκη | Σάββατο 01/05/2021 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Πρώτη στις ταξινομήσεις βαρέων φορτηγών, η Mercedes-Benz.
Πρώτη στις ταξινομήσεις βαρέων φορτηγών, η Mercedes-Benz.

Την ανοδική πορεία που συνεχίζουν να καταγράφουν τα LCV φαίνεται τώρα να ακολουθούν και οι βαρύτερες κατηγορίες των μεσαίων και των βαρέων φορτηγών εκπέμποντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην αγορά.

Δικαιολογημένα μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη ότι τις μέρες αυτές μεγάλες επιχειρήσεις, μεταφορικές και εμπορικές διαπραγματεύονται την αγορά ικανού αριθμού φορτηγών, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Τ.Τ.

Παράλληλα, τρέχουν και οι προμήθειες σε τροχαίο υλικό των Δήμων και αυτό φαίνεται από τις συχνές, σχεδόν καθημερινές αναρτήσεις των διαγωνισμών που προκηρύσσουν, έστω και αν αφορούν μικρό αριθμό φορτηγών. Η κάνουλα των χρηματοδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων, παραμένει ευτυχώς ανοιχτή καλύπτοντας μεγάλο μέρος των επενδυτικών δαπανών δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων.

Υστέρηση παρατηρείται κυρίως στα λεωφορεία, όπου όμως αναμένεται μια αύξηση ταξινομήσεων, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις χρηματοδότησης των ΚΤΕΛ για αντικατάσταση των παλαιών λεωφορείων, ενώ και ο τουριστικός τομέας θα εκδηλώσει το δικό του ενδιαφέρον, μόλις φυσικά ανοίξει η μεγάλη αυτή αγορά.

Περνώντας τώρα στους αριθμούς, σίγουρα εντυπωσιάζει το μεγάλο προβάδισμα της Ford στα LCV έναντι του άλλοτε ισχυρού ανταγωνισμού της Toyota.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες κυριαρχεί η IVECO με σύνολο 43 ταξινομήσεων και ακολουθεί η Mercedes-Benz με 29 μονάδες, η οποία όμως προηγείται στη βαριά κατηγορία και αυτό είναι σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς τη δύναμη των Σουηδών. Έτσι, βλέπουμε στη δεύτερη θέση τη VOLVO και ακολουθεί η Ford Trucks.

Στα λεωφορεία, τέλος, προηγείται με διαφορά η Mercedes-Benz, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει λεωφορεία σε όλες τις κατηγορίες επιβατών, όπως άλλωστε αποτυπώνεται στον σχετικό πίνακα.

4η έκθεση TRANSPORT SHOW

Σημείο αναφοράς των εξελίξεων στα Επαγγελματικά Αυτοκίνητα, όλων των κατηγοριών, θα αποτελέσει η φετινή 4η έκθεση TRANSPORT SHOW, στις 10- 12 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, ακριβώς στην έναρξη του τελευταίου και πιο κρίσιμου για τις ταξινομήσεις τετραμήνου. Τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης συνεκτίμησαν οι μεγάλες γνωστές αντιπροσωπείες της χώρας μας, οι οποίες προέβησαν σε κρατήσεις μεγάλης έκτασης περιπτέρων προκειμένου να δείξουν στους επιχειρηματίες και στους αυτοκινητιστές, όλα τα σύγχρονα φορτηγά, βαν, λεωφορεία, minibus κ.α. Αρκεί να τονίσουμε, πως με το άνοιγμα της εκθεσιακής κάτοψης, οι αντιπρόσωποι προέβησαν σε κρατήσεις περιπτέρων που έφτασαν τα 6.000 τ.μ. ενδεικτικό της θέλησής τους να επενδύσουν στην ενημέρωση των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι πραγματικά, θα βρεθούν μπροστά σε ένα εντυπωσιακό πανόραμα οχημάτων, πολλά από τα οποία θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Transport Show, όπως μας πληροφορούν οι εκθέτες, τους οποίους και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους προς τη διοργανώτρια εταιρεία.

PreviousNext