Τροχοί & TIR

Αυτόνομο IVECO S-WAY

Μνημόνιο Συμφωνίας (MOU) με την αμερικάνικη εταιρεία Plus, υπέγραψε πρόσφατα η IVECO, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομα φορτηγά. Σύμφωνα με τους όρους της μη δεσμευτικής συμφωνίας, οι δ
Σάββατο 08/05/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Στις δοκιμές των αυτόνομων φορτηγών εισέρχεται και η IVECO.
Στις δοκιμές των αυτόνομων φορτηγών εισέρχεται και η IVECO.

Μνημόνιο Συμφωνίας (MOU) με την αμερικάνικη εταιρεία Plus, υπέγραψε πρόσφατα η IVECO, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού αυτόνομα φορτηγά.

Σύμφωνα με τους όρους της μη δεσμευτικής συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα ενσωματώσουν στο IVECO S-WAY, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης PlusDrive της Plus. Ανάμεσα στα αυτόνομα φορτηγά που θα εξελιχθούν και θα δοκιμαστούν, ένα θα φέρει τον κινητήρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της IVECO. Στόχος της συνεργασίας είναι να λανσαριστούν το συντομότερο δυνατό αυτόνομα φορτηγά, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Σημειώνεται, πως η IVECO εργάζεται ήδη μαζί με επιλεγμένες εταιρείες στα επικουρικά συστήματα ασφαλείας ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) και φιλοδοξεί η συνεργασία με την Plus να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη των υψηλότερων επιπέδων αυτοματοποίησης βαρέων φορτηγών. Αξίζει να αναφερθεί πως η Plus -η οποία εδρεύει στο Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας- έχει ήδη δημιουργήσει εταιρικές σχέσεις με τους ίδιους βασικούς προμηθευτές με την IVECO, κάτι που αναμένεται να διευκολύνει την όλη συνεργασία.

PreviousNext