Τροχοί & TIR

Οι αστραπές του Άργους

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και είναι μεγάλη αλήθεια. Αυτό συμβαίνει όταν συναντάς στο δρόμο τα φορτηγά του Νίκου Μπονταΐτη από το Άργος. Με τι λέξεις να τα περιγράψεις; Κάθε προσπάθεια περιγραφής
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 18/12/2022 - 08:15
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και είναι μεγάλη αλήθεια. Αυτό συμβαίνει όταν συναντάς στο δρόμο τα φορτηγά του Νίκου Μπονταΐτη από το Άργος. Με τι λέξεις να τα περιγράψεις; Κάθε προσπάθεια περιγραφής είναι φτωχή για αυτά τα εργαλεία.

Τα αυτοκίνητά του ανταγωνίζονται το ένα το άλλο στην ισχύ και την εμφάνισή τους. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας βγει κάποιος στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης θα συναντήσει ένα από τα Scania της εταιρείας να ξεσηκώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους με τις εξατμίσεις στη διαπασών. Έτσι λοιπόν και εμείς φορτίζουμε τη φωτογραφική μας μηχανή και περιμένουμε να περάσουν. Η συνέχεια είναι άκρως αποκαλυπτική...

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Τα αυτοκίνητα του Νίκου τα συναντούμε ανελλιπώς στο δρόμο παραπάνω από είκοσι χρόνια τώρα και έχουμε να κάνουμε την εξής επισήμανση: Είναι πάντα πεντακάθαρα και γυαλισμένα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Σε τι οφείλεται αυτό; Αφενός στο ότι ο Νίκος έχει μεράκι, αφετέρου στο ότι οι οδηγοί που επιλέγει για το στόλο του, κουβαλούν –με την καλή έννοια– την ίδια τρέλα.

Το καλύτερο παράδειγμα βέβαια είναι μπροστά μας. Δύο νέα παιδιά, οι οδηγοί των R Παναγιώτης Κλειώρης και Γιάννης Δομάζος έχουν σταματήσει να πλύνουν τα ψυγεία στο Truck Wash Tsokanos και με τα γυαλιστικά στα χέρια γυαλίζουν τις ζάντες. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους η όρεξη και ο ζήλος για το επαγγελματικό τιμόνι ξεχειλίζουν. Πολύ συχνά ακούμε ότι δεν μπαίνουν νέα παιδιά στο χώρο του φορτηγού και επιλέγουν άλλα επαγγέλματα. Πράγματι αυτό ισχύει αλλά η γνώμη μας είναι ότι εξαρτάται και από τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει ένας νέος οδηγός.

Αν έχει άριστη συνεργασία με τον εργοδότη του σε όλους τους τομείς, τότε θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να γίνει επαγγελματίας οδηγός. Άλλωστε ο Νίκος Μπονταΐτης έχει περάσει από το φορτηγό σαν οδηγός, δουλεύει ακόμη και σήμερα, οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς και πώς πρέπει να συμπεριφερθεί στον οδηγό του. Οι σχέσεις είναι πάντα αμοιβαίες, ώστε να είναι όλοι εν τέλει ευχαριστημένοι.

Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Το πλύσιμο και το γυάλισμα στα δύο συρόμενα μόλις ολοκληρώθηκε και ο Παναγιώτης με τον Γιάννη μας δίνουν την έγκριση να ξεκινήσουμε τη φωτογράφιση.

Δύο νέα παιδιά με όρεξη και αγάπη για το επαγγελματικό τιμόνι. Αριστερά ο Γιάννης Δομάζος και δίπλα του ο Παναγιώτης Κλειώρης.
Δύο νέα παιδιά με όρεξη και αγάπη για το επαγγελματικό τιμόνι. Αριστερά ο Γιάννης Δομάζος και δίπλα του ο Παναγιώτης Κλειώρης.

Τα δύο θηρία πλάι – πλάι μας προκαλούν να ανακαλύψουμε το καλύτερο. Τα περιεργαζόμαστε για αρκετή ώρα αλλά η ζυγαριά δε γέρνει σε κανένα από τα δύο.

Πρόκειται για δύο άψογα Scania. Οι έντονοι χρωματισμοί τους, τα αυτοκόλλητα με τις αστραπές, οι μαρκίζες και τα προβόλια τους τα κάνουν πολύ ξεχωριστά. Περνώντας στο εσωτερικό η συνέχεια είναι εξίσου συναρπαστική. Δερμάτινες επενδύσεις, κρυφοί φωτισμοί, τηλεοράσεις και δυνατά ηχοσυστήματα δημιουργούν τον ιδανικό χώρο οδήγησης.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα η ηρεμία επικρατούσε πριν την καταιγίδα. Μόλις τα κλειδιά γύρισαν στις μίζες, οι V8 κινητήρες άρχισαν να ζεσταίνονται και οι ελευθέρας εξατμίσεις να κροταλίζουν…η ηρεμία έδωσε τη θέση της στις αστραπές!

Στο ίδιο τεύχος #415

PreviousNext