Τροχοί & TIR

IVECO S-WAY 530: Έρχεται στην Transport Show

Η ναυαρχίδα της ιταλικής IVECO, ο τράκτορας S-WAY 530 διαγράφει μια εκπληκτική πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά με επίκεντρο τη Γερμανία, όπου κατέχει σταθερά την τρίτη θέση ανεβάζοντας παράλληλα πωλήσει
Τετάρτη 20/09/2023 - 11:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ναυαρχίδα της ιταλικής IVECO, ο τράκτορας S-WAY 530 διαγράφει μια εκπληκτική πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά με επίκεντρο τη Γερμανία, όπου κατέχει σταθερά την τρίτη θέση ανεβάζοντας παράλληλα πωλήσεις στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Ρουμανία και στην Τουρκία, ενώ ικανοποιητικές κρίνονται και οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι η Iveco πέτυχε να κατασκευάσει έναν τράκτορα, ο οποίος ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα αυτά που οι Ευρωπαίοι μεταφορείς θεωρούν ως απαραίτητα για τη δουλειά τους. Ξεκινώντας από τη διαβίωση του οδηγού, το S-WAY διαθέτει καμπίνα σύγχρονης σχεδίασης και εργονομίας, με πλήρη εξοπλισμό για άνετη και ασφαλή οδήγηση. Την ίδια στιγμή, παρέχει σημαντικά βελτιωμένη άμεση ορατότητα για τον οδηγό με τα πλαϊνά παράθυρα και τους καθρέπτες οπισθοπορείας.

Ψηφιακός συνοδηγός

Βεβαίως, το νέο S-Way είναι πιο συνδεδεμένο και ψηφιοποιημένο από ποτέ, ενώ με το σύστημα Iveco Driver Pal, λανσάρεται ο πρώτος εικονικός συνοδηγός στην αγορά. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ψηφιακό βοηθό, που χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει, μπορεί να καταλαβαίνει φωνητικές εντολές και να αποκρίνεται σε αυτές. Πρακτικά, ο οδηγός μπορεί με την ομιλία να λάβει πληροφορίες για όλα τα συστήματα ελέγχου της γραμμής μετάδοσης κίνησης, να συνδεθεί με το Iveco Control Room και να δουλέψει με όλες τις παραμέτρους του συστήματος τηλεματικής. Όλα αυτά γίνονται εύκολα μέσω της Alexa της Amazon, σε συνδυασμό με το σύστημα MyIveco.

Ο οδηγός μπορεί να δουλέψει με όλα τα συστήματα εντός της καμπίνας, από τον χειρισμό του συστήματος πολυμέσων, μέχρι τον σχεδιασμό νέου δρομολογίου στο GPS και να τσεκάρει την κατάσταση ακόμη και των λιπαντικών του κινητήρα απλά με φωνητικές εντολές. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι με το MyCommunity μπορεί να μοιραστεί χρηστικές πληροφορίες με άλλους οδηγούς –κάτι δηλαδή, σαν ψηφιακό CB.

Στην κορυφή των πλεονεκτημάτων του S-WAY βρίσκεται ο νέος βελτιωμένος Cursor 13 στους 490 και 530 ίππους με νέα ηλεκτρονική διαχείριση της διαδικασίας της καύσης. Εδώ, ο κατασκευαστής αναφέρει ότι τα νέα S-WAY είναι τα πιο ολιγαρκή σε καύσιμο της ευρωπαϊκής αγοράς, και αυτά με το χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO). Στο σημείο αυτό, να προσθέσουμε ότι οι τράκτορες S-WAY εξοπλίζονται με άξονες μονού υποβιβασμού με μικρότερες τριβές, καθώς και νέες μακρύτερες τελικές σχέσεις μετάδοσης, έως 2,31:1 και με ελαστικά με στάνταρ προφίλ. Με αυτό τον τρόπο η οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο γίνεται σε πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα. Από εκεί και πέρα, νέο είναι και το «Eco Mode» για τον αυτόματο κλιματισμό, το οποίο περιορίζει την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τα αεροδυναμικά καλύμματα στις εμπρός κολώνες (A-pillars) τα οποία βελτιώνουν τη ροή του αέρα περιμετρικά της καμπίνας. Συνολικά, όλα τα παραπάνω μειώνουν την κατανάλωση του S-Way κατά ένα πρόσθετο ποσοστό 3%, καθόλου ευκαταφρόνητο στη διεθνή μεταφορά.

PreviousNext