Τροχοί & TIR

MAN Lion's City E

Τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις μεγαλύτερες ισπανικές πόλεις, και η ΜΑΝ Truck & Bus Iberia –όπως ονομάζεται η τοπική επιχειρηματική μονάδα- υπεραποδίδει έναντι του αν
Δευτέρα 23/10/2023 - 16:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις μεγαλύτερες ισπανικές πόλεις, και η ΜΑΝ Truck & Bus Iberia –όπως ονομάζεται η τοπική επιχειρηματική μονάδα- υπεραποδίδει έναντι του ανταγωνισμού, έχοντας ήδη ταξινομήσει πάνω από 175 μονάδες του Lion’s City E. 

Η πλειονότητα των οχημάτων πρόκειται να παραδοθεί και να τεθεί σε λειτουργία φέτος. «Με το MAN Lion's City E προσφέρουμε ένα αστικό λεωφορείο που έχει αναπτυχθεί από την αρχή αποκλειστικά για την ηλεκτροκίνηση και είναι ακριβώς προσαρμοσμένο στις ανάγκες των πελατών μας», λέει ο Robert Katzer, επικεφαλής πωλήσεων και προϊόντων λεωφορείου της MAN Truck & Bus, προσθέτοντας: «Τα ηλεκτρικά λεωφορεία μας ενθουσιάζουν τους οδηγούς, τους φορείς εκμετάλλευσης και τους επιβάτες με την άνεση, την αξιοπιστία, την εμβέλεια και τη βιωσιμότητά τους - το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μεγάλες πόλεις. Τα οχήματα που δεν εκπέμπουν εκπομπές ρύπων και είναι αθόρυβα στο δρόμο έχουν ζήτηση εδώ». 

Το να καταστεί η (αστική) κινητικότητα βιώσιμη ήταν και είναι ο βασικός στόχος για τους υπεύθυνους των ισπανικών πόλεων Αλικάντε, Μπανταχόθ, Μπιλμπάο, Caceres, Leganés, Μάλαγα, Μελίγια, Σαν Σεμπαστιάν και Βαλένθια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους στηρίζονται στα MAN eBuses, τα οποία αναμένεται να δρομολογηθούν εντός τουσ 2023. Συνολικά, ως αποτέλεσμα της αύξησης της ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία, περισσότερα από τα μισά νέα ταξινομημένα οχήματα στις αστικές περιοχές θα έχουν ηλεκτρική κίνηση μέχρι το τέλος του έτους. Μόνο φέτος θα ταξινομηθούν στη χώρα τόσα ηλεκτρικά λεωφορεία όσα και τα προηγούμενα πέντε χρόνια μαζί, και η μετεωρική αυτή άνοδος δεν δείχνει σημάδια ύφεσης.

Περισσότερα για το MAN Lion's City E θα διαβάσετε στο τεύχος Οκτωβρίου - Βρείτε το εδώ

PreviousNext