Τροχοί & TIR

Συμμαχία ΜΑΝ και ΑΒΒ για δίκτυο Megawatt

«Υψηλές επιδόσεις φόρτισης, αξιόπιστη τεχνολογία και εμπιστοσύνη των πελατών - αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές φορτίων και επιβατών μεγάλων αποστάσεων».
Τετάρτη 07/02/2024 - 14:28
Κοινοποίηση στα Social Media
ΜΑΝ και ΑΒΒ

Οι ΜΑΝ Truck & Bus και η θυγατρική του κολοσσού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της ΑΒΒ, η ΑΒΒ Ε-Mobility, υπέγραψαν αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με κύριο στόχο τη στρατηγική συνεργασία στον τομέα της Έρευνας & Εξέλιξης για τη δημιουργία δικτύου φόρτισης Megawatt (MCS). 

Η σημασία της διακλαδικής αυτής συνεργασίας για ολόκληρο τον κλάδο των μεταφορών, είναι ιδιαίτερα εμφανής για το σύστημα φόρτισης μεγαβάτ (MCS), σύμφωνα με τον Thomas Nickels, Senior Vice President Engineering της MAN: «Στο MCS, συνεργαζόμαστε με φορείς από ολόκληρη τη βιομηχανία, για να καταστήσουμε εφικτές στο μέλλον χωρητικότητες φόρτισης της τάξης μεγαβάτ και, συνεπώς, βιώσιμες και οικονομικές μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών σε μεγάλες αποστάσεις. Συνεργαζόμενοι με την ABB E-mobility, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας σε πρώιμο στάδιο και να προωθήσουμε ταχύτερα την τυποποίηση/καθιέρωση των απαιτούμενων στάνταρ».

Οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν το πρότυπο επικοινωνίας ISO15118-20 και νέους τρόπους μετάδοσης σημάτων. Η βάση για τη φόρτιση μεγαβάτ είναι η επικοινωνία Ethernet, η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην ηλεκτροκίνηση. Οι πρώιμες δοκιμές λογισμικού και διαλειτουργικότητας με οχήματα και σταθμούς φόρτισης θα πρέπει να βοηθήσουν στην καθιέρωση αξιόπιστων προϊόντων το συντομότερο δυνατό σε ένα περιβάλλον ουσιαστικά αναδυόμενης αγοράς. 

Για τον λόγο αυτό, η συνεργασία, η οποία έχει αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει τρία χρόνια, επικεντρώνεται από την αρχή στην εμπειρία του πελάτη, εκτός από την εσωτερική ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη των σταθμών φόρτισης, των οχημάτων και του λογισμικού. «Υψηλές επιδόσεις φόρτισης, αξιόπιστη τεχνολογία και εμπιστοσύνη των πελατών - αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές φορτίων και επιβατών μεγάλων αποστάσεων. Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της ΜΑΝ μας βοηθά να αναπτύξουμε λύσεις προσανατολισμένες στον πελάτη», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση ΜΑΝ και ΑΒΒ.

PreviousNext