Τροχοί & TIR

VOLVO FM εκ κατασκευής ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Κατάλληλο για αστικές μεταφορές και δήμους
Δευτέρα 25/03/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: volvo trucks
φωτό: volvo trucks

Η τελευταία προσθήκη της Volvo Trucks στην γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών της – το Volvo FM Low Entry – είναι ένα φορτηγό βαρέως τύπου ειδικά σχεδιασμένο για να αναλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μεταφορικών εφαρμογών σε αστικές και περιαστικές περιοχές. 

Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο φορτηγού που αναπτύχθηκε από τη Volvo και είναι διαθέσιμο μόνο για ηλεκτροκίνηση και μάλιστα σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις. «Αυτό το φορτηγό μηδενικών εκπομπών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ηλεκτρική μας γκάμα, ιδανικό για πολλές μεταφορές και σχεδιασμένο με γνώμονα τον οδηγό. Είναι ισχυρό αλλά και με πολιτισμένη συμπεριφορά και εύκολο στους ελιγμούς. Το νέο Volvo FM Low Entry (χαμηλής εισόδου) είναι απόλυτα σύμφωνο με τις φιλοδοξίες μας να επεκτείνουμε την γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών μας, επιτρέποντας σε ακόμη περισσότερους πελάτες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα», εξηγεί ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Αξιολόγηση 5 αστέρων 

Η χαμηλή θέση οδήγησης προσφέρει στον οδηγό εξαιρετική ορατότητα και έλεγχο του περιβάλλοντος χώρου. Χάρη στην καλή του ορατότητα, το Volvo FM Low Entry τιμήθηκε με βαθμολογία πέντε αστέρων στο πρότυπο Direct Vision που βαθμολογεί τα βαρέα οχήματα που κυκλοφορούν στο Λονδίνο και τίθεται σε ισχύ στα τέλη της χρονιάς. 

Το Volvo FM Low Entry είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις διαφόρων μεταφορικών εφαρμογών, όπως περισυλλογή απορριμμάτων, διανομές εμπορευμάτων και κατασκευές. Το φορτηγό βασίζεται στο γνωστό μοντέλο FM της Volvo. Η ευρύχωρη καμπίνα έχει χαμηλώσει και μετακινηθεί προς τα εμπρός, και το χαμηλό σκαλοπάτι εισόδου και το επίπεδο δάπεδο διευκολύνουν την είσοδο στο φορτηγό και την έξοδο από αυτό. Αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού συντελούν σε ένα εργονομικό, άνετο και αποτελεσματικό περιβάλλον εργασίας για τους οδηγούς σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές. 

Το νέο Volvo FM Low Entry θα πωλείται αρχικά στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, καθώς και στις αγορές της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας. Οι πωλήσεις ξεκινούν το πρώτο τρίμηνο του 2024 και η παραγωγή ξεκινά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. 

Βασικές δυνατότητες Volvo FM Low Entry: 

- Η ορατότητα (με standard προδιαγραφές) πληροί το Πρότυπο Transport για το London Direct Vision με 5 αστέρια

- Το φορτηγό είναι εξοπλισμένο με σύστημα Volvo Dynamic Steering για εύκολο χειρισμό τιμονιού και μειωμένους κραδασμούς. - Διατίθενται τρεις δυνατότητες καθισμάτων: Οδηγός + 0, 1 ή 3 επιβάτες. Με τις 3 θέσεις επιβατών τοποθετημένες στο πίσω μέρος της καμπίνας, αφήνουν ελεύθερο το οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό ελαχιστοποιεί τα τυφλά σημεία και συμβάλλει στην εξαιρετική ορατότητα.

- Ανάμεσα στα πολλά εργονομικά χαρακτηριστικά βρίσκονται το χαμηλό σκαλοπάτι εισόδου, το επίπεδο δάπεδο και οι σωστά τοποθετημένες λαβές για εύκολη και ασφαλή έξοδο από την καμπίνα. 

- Το φορτηγό διατίθεται με το νέο προηγμένο Camera Monitor System της Volvo. 

- Διατίθεται σε δύο ύψη: Καμπίνα Sleeper (με κρεβάτι) (1575 mm) και Extended/High sleeper (1945 mm). 

- Διαθέσιμες διαμορφώσεις αξόνων: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4 

- Μέγιστο βάρος: 19-32 τόνοι ανάλογα με τον αριθμό αξόνων 

- Κινητήρας: 330 kWh 

- Χωρητικότητα μπαταριών: 360 kWh (4 μπαταρίες) 

- Αυτονομία: έως 200 km (η αυτονομία εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως το βάρος του φορτίου, τον τρόπο οδήγησης, τον κύκλο οδήγησης, τη μορφολογία του εδάφους, τη θερμοκρασία κ.λπ.) 

- Φόρτιση: 250 kW (DC), 43 kW (AC) 

- Μεταξόνια: 3900-6000 mm

Οκτώ μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών 

Με αυτό το νέο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό πόλης, η Volvo διαθέτει πλέον συνολικά οκτώ μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών στην γκάμα της. Το 2019 η Volvo Trucks έγινε ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου και η εταιρεία στοχεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων φορτηγών Volvo να είναι ηλεκτρικά το 2030.

PreviousNext