Τροχοί & TIR

Νέο Fiat Ducato

Πρώτες οδηγικές εντυπώσεις Την καινούργια έκτη γενιά του Ducato παρουσιάζει σήμερα 12 Μαΐου η Fiat Professional με στόχο τη συνέχιση της ίδιας πετυχημένης πορείας στις ταξινομήσεις –από το 1981 έως
από Βασίλης Δαραμούσκας | Δευτέρα 12/05/2014 - 13:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Πρώτες οδηγικές εντυπώσεις

Την καινούργια έκτη γενιά του Ducato παρουσιάζει σήμερα 12 Μαΐου η Fiat Professional με στόχο τη συνέχιση της ίδιας πετυχημένης πορείας στις ταξινομήσεις –από το 1981 έως σήμερα, το βαν της Fiat έχουν κατασκευαστεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια μονάδες από τις 5 γενιές με την ίδια εμπορική ονομασία. Οδηγήσαμε πληθώρα εκδόσεων του νέου μοντέλου με τους ανασχεδιασμένους Multijet δεύτερης γενιάς, στα 2 λίτρα, τα 2,3 και 3,0 με ισχύ από 115 έως 180 hp. Θα ακολουθήσουν οι νέοι CNG κινητήρες φυσικού αερίου προδιαγραφών Euro 6 στα τέλη της χρονίας. Ο πλέον αποδοτικός ανάμεσά τους αρκείται σε μόλις 5,8 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

Η γραμμή μετάδοσης κίνησης, το σασί και η ανάρτηση έχουν βελτιωθεί ενώ, η λίστα στάνταρ και προαιρετικού εξοπλισμού είναι μακροσκελής. Το νέο Fiat Ducato διαθέτει πλήρη λίστα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και καινοτόμα στοιχεία όπως (προαιρετικά) ανάρτηση από συνθετικά υλικά στον πίσω άξονα. Βελτιωμένη είναι η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου με καλορυθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, βελτιωμένη άνεση και ισχυρή πέδηση. Όλες οι εκδόσεις αμαξώματος και μήκους μεταξονίου έως και 4,4 τόνους μικτού, χρησιμοποιούν μονά ελαστικά στον πίσω άξονα και είναι προσθιοκίνητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστη χρήσης και εκμετάλλευση.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Ducato νέας γενιάς χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία από τα επιβατικά της εταιρείας, κάτι που ήταν η κύρια μέριμνα των σχεδιαστών. Με αυτό τον τρόπο το νέο μοντέλο δείχνει πιο στιβαρό και δυναμικό ενώ, έμφαση έχει δοθεί στη συναρμογή με μικρές ανοχές μεταξύ των πάνελ του αμαξώματος. Ξεχωρίζουν η διχρωμία στις γρίλιες της μάσκας, η νέα ποδιά, οι 16άρες ζάντες, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και ο ευμεγέθης προφυλακτήρας που χωρίζεται σε τρία τμήματα, ώστε να μη χρειάζεται να αντικατασταθεί ολόκληρος σε περίπτωση μικροσυγκρούσεων.

Στο εσωτερικό, διατίθενται τρία επίπεδα εξοπλισμού, Classic, Tecno και Lounge, με διαφορετικό διάκοσμο και στοιχεία άνεσης κατά περίπτωση. Νέα είναι τα καθίσματα ενώ, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει πλέον ποτηροθήκη. Νέο στοιχείο επίσης είναι το σταντ στο κέντρο του ταμπλό, που πέρα από τη στήριξη εγγράφων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ. Περισσότερα σύντομα στην ιστοσελίδα μας και αναλυτικά όλα όσα καταγράψαμε στα πρώτα χιλιόμετρα με το νέο Ducato, στο τεύχος Ιουνίου του Τ&Τ.

PreviousNext