Η BPW Bergische Achsen KG ξεκίνησε το δικό της εκπαιδευτικό κέντρο για τη ρομποτική στην έδρα της στο Wiehl της Γερμανίας, όπου για πρώτη φορά οι μαθητευόμενοι, οι εργαζόμενοι και οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν σε πραγματικές συνθήκες πώς να λειτουργούν, να συντηρούν και να προγραμματίζουν σύγχρονα ρομπότ.

Για να γίνει αυτό, η BPW εγκατέστησε δύο ρομπότ 6 αξόνων της γνωστής εταιρείας Kuka, τα οποία μπορούν κυριολεκτικά να λειτουργούν χέρι-χέρι και θα εξυπηρετούν αποκλειστικά σκοπούς επαγγελματικής κατάρτισης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως παρόλο που τα ρομπότ αποτελούν καθεστώς στις σημερινές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, το νέο κέντρο εκπαίδευσης της BPW είναι μοναδικό, ακόμα και στη βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας, την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ελάχιστες είναι οι εταιρείες που επενδύουν σε δικές τους εγκαταστάσεις εκμάθησης της ρομποτικής και έτσι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε εξωτερικά κέντρα κατάρτισης, τα οποία συνήθως ανήκουν στις εταιρείες κατασκευής ρομπότ, όπως είναι η Kuka.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι της BPW θα ακολουθήσουν και ένα δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό αυτή τη φορά να μάθουν να συντηρούν τα ρομπότ που θα εγκατασταθούν στο εργοστάσιό τους, στοιχείο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία με την Kuka.