Τροχοί & TIR

Η ZF μεταφέρει ανταλλακτικά με drones

Η ZF γίνεται η πρώτη εταιρεία στη Γερμανία που λαμβάνει επίσημη έγκριση για αυτοματοποιημένες πτήσεις με drones πάνω από εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Έτσι, ένα πρωτότυπο drone ξεκίνησε πρόσφατα να μ
Κυριακή 27/01/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές πτήσεις, τα drones θα βοηθήσουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του εργοστασίου της ZF, πραγματοποιώντας πτήσεις μήκους έως και ενός χιλιομέτρου.
Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές πτήσεις, τα drones θα βοηθήσουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του εργοστασίου της ZF, πραγματοποιώντας πτήσεις μήκους έως και ενός χιλιομέτρου.

Η ZF γίνεται η πρώτη εταιρεία στη Γερμανία που λαμβάνει επίσημη έγκριση για αυτοματοποιημένες πτήσεις με drones πάνω από εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Έτσι, ένα πρωτότυπο drone ξεκίνησε πρόσφατα να μεταφέρει ανταλλακτικά όπως αισθητήρες ή κάρτες ελέγχου, από την κεντρική αποθήκη έως τα εργαστήρια της εταιρείας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμαστικές πτήσεις, τα drones θα βοηθήσουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του εργοστασίου, πραγματοποιώντας πτήσεις μήκους έως και ενός χιλιομέτρου. Μακροπρόθεσμα, τα πακέτα θα μπορούν να παραδίδονται και εκτός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, διευκολύνοντας έτσι τις διανομές στις κατοικημένες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το εν λόγω drone διαθέτει έξι μοτεράκια και μπορεί να σηκώσει δέματα βάρους μέχρι και πέντε κιλών. Αναπτύσσει ταχύτητα 30 χλμ./ώρα και εξοπλίζεται με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία παρέχει αυτονομία για περίπου 30 έως 40 λεπτά ηλεκτρικής πτήσης. Ο χειρισμός του drone παραμένει εφικτός, τέλος, ακόμα και στην περίπτωση που χαλάσει ένας από τους κινητήρες του.

Παρακολούθηση φορτίων μέσω Google

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η XPO Logistics, Inc. γίνεται η πρώτη εταιρεία που προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω της Google, των ογκωδών και βαρέων αγαθών κατά το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας παράδοσής τους.

Οι πελάτες της αμερικάνικης μεταφορικής εταιρείας, μπορούν απλά να χρησιμοποιούν μία συσκευή συνδεδεμένη στο Internet και να πληκτρολογούν στη μηχανή αναζήτησης της Google τη φράση «XPO Package Tracking» (παρακολούθηση πακέτων XPO). Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα πλαίσιο όπου συμπληρώνεται ο αριθμός αποστολής και η πρόοδος της παράδοσης ενημερώνεται με ένα μόνο «κλικ».

PreviousNext