Τροχοί & TIR

VDO: Αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης στόλου

«TIS-Web Motion 2.0» ονομάζει η VDO τη νέα έκδοση του συστήματος διαχείρισης μικρών και μεσαίων εταιρικών στόλων, το οποίο δίνει εικόνα στους fleet managers σε πραγματικό χρόνο, για το πού βρίσκοντα
Σάββατο 26/01/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο κάθε χρήστης μπορεί να προγραμματίσει κατά το δοκούν το πόσο συχνά θα ενημερώνονται οι πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου, έχοντας τη δυνατότητα οι ενημερώσεις να γίνονται ακόμα και ανά λεπτό.
Ο κάθε χρήστης μπορεί να προγραμματίσει κατά το δοκούν το πόσο συχνά θα ενημερώνονται οι πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου, έχοντας τη δυνατότητα οι ενημερώσεις να γίνονται ακόμα και ανά λεπτό.

«TIS-Web Motion 2.0» ονομάζει η VDO τη νέα έκδοση του συστήματος διαχείρισης μικρών και μεσαίων εταιρικών στόλων, το οποίο δίνει εικόνα στους fleet managers σε πραγματικό χρόνο, για το πού βρίσκονται οι οδηγοί και τα οχήματα, για το πόσο αποδοτικά αυτά χρησιμοποιούνται, αλλά και για το ποιοι είναι οι χρόνοι οδήγησης και οι περίοδοι ανάπαυσης. Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο εντός του τρέχοντος έτους. Λειτουργεί σε υπολογιστές, αλλά και σε «έξυπνες» συσκευές (tablet ή smartphone).

Αναλυτικότερα, ο κάθε χρήστης μπορεί να προγραμματίσει κατά το δοκούν το πόσο συχνά θα ενημερώνονται οι πληροφορίες στον πίνακα ελέγχου, έχοντας τη δυνατότητα οι ενημερώσεις να γίνονται ακόμα και ανά λεπτό. Οι διαδρομές όλων των οχημάτων μπορούν να εντοπιστούν απευθείας σε μια προβολή χάρτη, καθιστώντας τον προγραμματισμό ακόμη πιο εύκολο και εύχρηστο. Για καλύτερη διαφοροποίηση, τα φορτηγά μπορούν να εμφανίζονται σε διαφορετικά χρώματα και όταν ο χρήστης κάνει «κλικ» σε ένα όχημα, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο με λεπτομερείς πληροφορίες.

Επιπλέον, τα φίλτρα επιτρέπουν στο διαχειριστή να πραγματοποιήσει μια γρήγορη αναζήτηση και να μάθει τις ικανότητες φόρτωσης και τη διαθεσιμότητα ενός οδηγού. Στις ανασκοπήσεις του οδηγού και του οχήματος, υπάρχουν πρακτικοί κατάλογοι λεπτομερειών βάρδιας, υπόλοιποι χρόνοι οδήγησης, αλλά και χρόνοι οδήγησης - ανάπαυσης. Τα δεδομένα είναι επίσης διαθέσιμα αναδρομικά, με μια νέα λειτουργία μετάφρασης να απλοποιεί περαιτέρω το χειρισμό του συστήματος.

Παράλληλα με το νέο σχεδιασμό του συστήματος, οι προγραμματιστές της εταιρείας έχουν προσθέσει καινούργια χαρακτηριστικά όπως οι ειδοποιήσεις και ο γεωγραφικός εντοπισμός των οχημάτων με τη βοήθεια δορυφόρου (geofencing), βάσει του οποίου αν το φορτηγό διασχίσει ένα προκαθορισμένο όριο στο χάρτη, εμφανίζεται αυτόματα μια ειδοποίηση στον πίνακα ελέγχου. Αυτό επιτρέπει στις μεταφορικές εταιρείες να ανακοινώνουν στους πελάτες τους την ώρα παράδοσης με ακρίβεια λεπτού, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης και ελαχιστοποιεί τις διακοπές λειτουργίας των οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά στη νέα λειτουργία άμεσων ειδοποιήσεων (με τεχνολογία Push), δίνεται η δυνατότητα στους διαχειριστές στόλου να διαμορφώσουν από μόνοι τους, ποια θα είναι τα γεγονότα εκείνα που θα ενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις. Έτσι, όταν -για παράδειγμα- ειδοποιηθούν για πρόβλημα πίεσης ελαστικών, μπορούν να δράσουν γρηγορότερα και να οργανώσουν με επιτυχία την προληπτική συντήρηση των οχημάτων τους.

PreviousNext