Τροχοί & TIR

Αστικά αυτόνομα δοκιμάζονται εντός της πόλης

Συνεχίζονται στην Ευρώπη οι δοκιμές οδηγικά αυτόνομων λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες. Σειρά έχει τώρα η Σκωτία, χάρη στη χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 4,92 εκ. ευρώ εκ μέρους της κυβέρνησης του Ην.
Πέμπτη 21/02/2019 - 01:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Τα λεωφορεία της εταιρείας Alexander Dennis Limited (ADL) θα κάνουν μια διαδρομή μήκους 22,5 χλμ., ανάμεσα στο Φάιφ και το Εδιμβούργο, διασχίζοντας μέσω της λεωφορειολωρίδας τη γέφυρα Forth Road.
Τα λεωφορεία της εταιρείας Alexander Dennis Limited (ADL) θα κάνουν μια διαδρομή μήκους 22,5 χλμ., ανάμεσα στο Φάιφ και το Εδιμβούργο, διασχίζοντας μέσω της λεωφορειολωρίδας τη γέφυρα Forth Road.

Συνεχίζονται στην Ευρώπη οι δοκιμές οδηγικά αυτόνομων λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες. Σειρά έχει τώρα η Σκωτία, χάρη στη χρηματοδότηση ύψους σχεδόν 4,92 εκ. ευρώ εκ μέρους της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου.

Θα συμμετάσχουν πέντε λεωφορεία ADL Enviro200 των 11,8 μέτρων, τα οποία θα εξοπλίζονται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει πως πίσω από το τιμόνι τους θα υπάρχει οδηγός για λόγους ασφαλείας, όπως άλλωστε επιβάλλει και η νομοθεσία της χώρας.

Τα λεωφορεία της εταιρείας Alexander Dennis Limited (ADL) θα κάνουν μια διαδρομή μήκους 22,5 χλμ., ανάμεσα στο Φάιφ και το Εδιμβούργο, διασχίζοντας μέσω της λεωφορειολωρίδας τη γέφυρα Forth Road. Μπορούν να μεταφέρουν έως και 42 επιβάτες, θα αναχωρούν κάθε 20 λεπτά και υπολογίζεται πως θα πραγματοποιούν 10.000 δρομολόγια εβδομαδιαίως.

Αυτή την περίοδο η κατασκευάστρια εταιρεία, ADL, δουλεύει εντατικά πάνω στα αυτόνομα λεωφορεία στη μονάδα της στο Γκίλφορντ, ώστε να τα έχει έτοιμα μέχρι τις αρχές του νέου έτους, προκειμένου το πιλοτικό πρόγραμμα να εκκινήσει στο 2ο μισό του 2019 και τα πρώτα λεωφορεία να βγουν στους δρόμους το 2020.

Στην πρώτη φάση του εγχειρήματος, τα οχήματα θα λειτουργούν αυτόνομα μόνο εντός του ντεπό της εταιρείας δημόσιων μεταφορών, Stagecoach, πραγματοποιώντας λειτουργίες όπως η στάθμευση, αλλά και η μετακίνηση στο σταθμό ανεφοδιασμού με καύσιμα, όπως και στο πλυντήριο.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία των αυτόνομων λεωφορείων θα είναι η εταιρεία Stagecoach East Scotland, σε ένα πρόγραμμα που συμμετέχουν ακόμα οι εταιρείες Transport Scotland, Fusion Processing Ltd και ESP Group. Στο εγχείρημα θα συνδράμει το Πανεπιστήμιο Νάπιερ του Εδιμβούργου, αλλά και το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας που εδρεύει στο Μπρίστολ.

PreviousNext