Τροχοί & TIR

Τεχνητός «ήλιος» δοκιμάζει τα χρώματα

Θέλοντας να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της ηλιακής ενέργειας στη βαφή και σε άλλα υλικά, οι μηχανικοί της Nissan στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α., πραγματοποιούν εργαστηριακές δοκιμές έκθεσης σε υπεριώδη ακ
Σάββατο 16/03/2019 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Θέλοντας να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της ηλιακής ενέργειας στη βαφή και σε άλλα υλικά, οι μηχανικοί της Nissan στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α., πραγματοποιούν εργαστηριακές δοκιμές έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία, χάρη στο εργαλείο Xenon Weather-Ometer (XWO) που αξιολογεί την ανθεκτικότητα ενός υλικού σε ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες.

Ένας λαμπτήρας Xenon των 4.000 Watt υποβάλλει 100 δείγματα στα ίδια μήκη κύματος με τον ήλιο. Τα δείγματα περιστρέφονται γύρω από τη λάμπα Xenon για να μιμηθούν την τροχιά της γης και καθώς ο εργαστηριακός «ήλιος» διαρκεί όλο το 24ωρο, η διαδικασία δοκιμής των δειγμάτων βαφής απαιτεί το ήμισυ του χρόνου. Οι μηχανικοί παρατηρούν τα δείγματα του υλικού μέσω μιας σειράς κύκλων, για να ερευνήσουν τις αλλαγές και να εξασφαλίσουν τη ζητούμενη ανθεκτικότητα και ποιότητα των υλικών.

Η Nissan χρησιμοποιεί περιβάλλοντα δοκιμών όπως το «θάλαμο επιτάχυνσης του καιρού» XWO, για την αναπαραγωγή μέσα στο εργαστήριο των συνθηκών που απαντώνται σε ένα φυσικό περιβάλλον. Αυτές οι κυψέλες δοκιμών, εκθέτουν διάφορους τύπους υλικών σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών που ένα όχημα μπορεί να αντιμετωπίσει καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext