Τροχοί & TIR

Βραβεία σχεδίασης στη ΜΑΝ

Δύο βραβεία απέσπασε πρόσφατα η MAN Truck & Bus στο διαγωνισμό σχεδίασης «iF Design Awards», ο οποίος ξεκίνησε το 1953. Η γερμανική μάρκα διακρίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στον εν λόγω θεσμό
Σάββατο 27/04/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Tο λεωφορείο MAN Lion’s City κέρδισε το βραβείο iF Design Award 2019 στην κατηγορία «Automobiles/Vehicles/Bikes».
Tο λεωφορείο MAN Lion’s City κέρδισε το βραβείο iF Design Award 2019 στην κατηγορία «Automobiles/Vehicles/Bikes».

Δύο βραβεία απέσπασε πρόσφατα η MAN Truck & Bus στο διαγωνισμό σχεδίασης «iF Design Awards», ο οποίος ξεκίνησε το 1953.

Η γερμανική μάρκα διακρίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στον εν λόγω θεσμό, κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα κανένας άλλος κατασκευαστής, αποσπώντας μάλιστα φέτος βραβείο τόσο στην κατηγορία των φορτηγών όσο και των λεωφορείων.

Αναλυτικότερα, το λεωφορείο MAN Lion’s City κέρδισε το βραβείο iF Design Award 2019 στην κατηγορία «Automobiles/Vehicles/Bikes». Η κριτική επιτροπή έλαβε υπόψη της τη σύγχρονη και υψηλού επιπέδου εμφάνιση του λεωφορείου. Οι δυναμικές και συνάμα διαχρονικές γραμμές του λεωφορείου χαρίζουν πρωτοτυπία στη μορφή του και παράλληλα δίνουν τρόπο έκφρασης και στα ιδιαίτερα επιμέρους χαρακτηριστικά του.

Επιπλέον, το πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτηγό διανομών, MAN CitE, το οποίο βρίσκεται κοντά στην έναρξη παραγωγής, επικράτησε στην κατηγορία «Professional Concept Mobility» κερδίζοντας το βραβείο iF Gold Award. Τα μέλη της επιτροπής επαίνεσαν τη σχεδιαστική ομάδα της MAN γιατί κατάφερε να επαναπροσδιορίσει ριζικά την ιδέα του φορτηγού αστικών διανομών, επινοώντας έτσι μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων. Οι σχεδιαστές ενσωμάτωσαν μάλιστα, ήδη από την αρχή και σύστημα έξυπνης διαχείρισης μπαταριών και φόρτισης.

Υπενθυμίζεται πως το ηλεκτρικό φορτηγό των 15 τόνων, διαθέτει ωφέλιμο φορτίο 6 τόνων. Εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα με συνεχή αποδιδόμενη ισχύ 220 kW (295 hp), του οποίου η μέγιστη τιμή της ισχύος ανέρχεται στα 290 kW (389 hp). Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 110 kWh, που προσδίδουν στο φορτηγό διανομών μέγιστη αυτονομία της τάξης των 100 χλμ.

Tο πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτηγό διανομών, MAN CitE, το οποίο βρίσκεται κοντά στην έναρξη παραγωγής, επικράτησε στην κατηγορία «Professional Concept Mobility» κερδίζοντας το βραβείο iF Gold Award.
PreviousNext