Τροχοί & TIR

Daimler Trucks και KAMAZ για παραγωγή καμπινών

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου εργοστασίου κατασκευής καμπινών της κοινοπραξίας DAIMLER KAMAZ RUS (DK RUS), το οποίο βρίσκεται στο Ναμπερέζνι Τσέλνι της Ρωσίας καταλαμβάνοντας έκταση 59.600 m2 . Αντ
Κυριακή 14/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου εργοστασίου κατασκευής καμπινών της κοινοπραξίας DAIMLER KAMAZ RUS (DK RUS), το οποίο βρίσκεται στο Ναμπερέζνι Τσέλνι της Ρωσίας καταλαμβάνοντας έκταση 59.600 m2 .

Αντιπροσωπεύει μία επένδυση ύψους 200 εκ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα κατασκευής 55.000 καμπινών ετησίως, οι οποίες θα τοποθετούνται στα Mercedes-Benz Actros και Arocs που πωλούνται στη ρώσικη αγορά, αλλά και στα φορτηγά της KAMAZ.

Αποτελεί ένα από τα πιο αυτοματοποιημένα εργοστάσια της χώρας, καθώς σε αυτό «δουλεύουν» πάνω από 120 ρομπότ, ενώ έχουν τοποθετηθεί και 3D εκτυπωτές για την κατασκευή πλαστικών μερών. Χάρη στη νέα μονάδα θα δημιουργηθούν μέχρι και 700 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της κοινοπραξίας DK RUS, σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους. Σημειώνεται, πως τα τελευταία 10 χρόνια, η DK RUS κατασκεύασε και πούλησε περισσότερα από 30.000 φορτηγά Mercedes-Benz και FUSO στη ρώσικη αγορά.

Στο μεταξύ, η KAMAZ υπέγραψε πρόσφατα μια στρατηγική συμμαχία με τον ρώσικο όμιλο RUSNANO MC, του οποίου η εταιρεία-μέλος Liotech-Innovations LLC, θα παρέχει κατά αποκλειστικότητα στην KAMAZ τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που η ίδια παράγει. Επιπλέον, η εν λόγω συμφωνία δημιουργεί μια βάση για την υλοποίηση κοινών δράσεων για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μεταφορών στη Ρωσία και για τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι εταίροι σχεδιάζουν επίσης να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να παράξουν μαζικά ενεργειακά αποδοτικές κυψέλες μπαταριών αλλά και στελέχη μπαταριών για ηλεκτρικά λεωφορεία διαφόρων τύπων. Τέλος, προβλέπεται η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

PreviousNext