Τροχοί & TIR

Η Volvo επενδύει στις μπαταρίες

Στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Samsung SDI έχει συνάψει το Volvo Group, προκειμένου να εξελιχθούν από κοινού μπαταρίες για τα ηλεκτρικά φορτηγά του ομίλου, τα μοντέλα δηλαδή της Volvo Trucks,
Κυριακή 04/08/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Samsung SDI έχει συνάψει το Volvo Group, προκειμένου να εξελιχθούν από κοινού μπαταρίες για τα ηλεκτρικά φορτηγά του ομίλου, τα μοντέλα δηλαδή της Volvo Trucks, της Renault Trucks και της Mack.

Η εταιρεία τεχνολογίας από τη Ν. Κορέα, Samsung SDI, θα παρέχει κυψέλες και μονάδες μπαταριών για να ικανοποιηθεί η αυξημένη ζήτηση για τα πιο πάνω ηλεκτρικά φορτηγά. «Η συμμαχία με την Samsung SDI αποτελεί ένα σημαντικό επόμενο βήμα στο ταξίδι μας προς την προσφορά του πιο αληθινά βιώσιμου συστήματος μεταφορών στον κόσμο, με εναλλακτικές λύσεις χωρίς ορυκτά καύσιμα για τα επαγγελματικά μας οχήματα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Group, Martin Lundstedt.

Υπενθυμίζεται, πως η εταιρεία Samsung SDI υπέγραψε νωρίτερα φέτος μια αντίστοιχη συμφωνία με τη Webasto, που προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών υψηλής τάσης, οι οποίες προορίζονται για τα επαγγελματικά οχήματα.

PreviousNext