Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Μίλτος Βούλγαρης

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Λάρισα και τον Μίλτο Βούλγαρη ο οποίος εργάζεται ως οδηγός στην επιχείρηση αγρόκτημα Αφοί Τάχα στο Ελευθέριο Λάρισας. Με το τριαξονικό Mercedes-Benz Actros 25
Κυριακή 01/12/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τη Λάρισα και τον Μίλτο Βούλγαρη ο οποίος εργάζεται ως οδηγός στην επιχείρηση αγρόκτημα Αφοί Τάχα στο Ελευθέριο Λάρισας.

Με το τριαξονικό Mercedes-Benz Actros 2543 μεταφέρει ευπαθή προϊόντα κυρίως προς τη βόρεια Ελλάδα. Ένα όνειρο ζωής, το να γίνει επαγγελματίας οδηγός έγινε πραγματικότητα, ωστόσο θέλει μια ακόμη επιθυμία του να εκπληρωθεί στο μέλλον, όπως μας εξηγεί στη συνέχεια. Παράλληλα μας αναφέρει περιστατικά από τη δύσκολη καθημερινότητά του, εκεί όπου τα συστήματα ασφαλείας του φορτηγού του επεμβαίνουν άμεσα και σωτήρια.

Ο πατέρας μου Αντώνης Βούλγαρης ήταν επαγγελματίας οδηγός σε επικαθήμενα και με έπαιρνε μαζί του δρομολόγια από την ηλικία των τριών χρόνων. Μεγαλώνοντας τον ακολουθούσα στη δουλειά του πιο τακτικά και ήταν κάτι που με ευχαριστούσε. Μου άρεσε να ταξιδεύω με το φορτηγό, να γνωρίζω νέα μέρη και ανθρώπους, αλλά και να βιώνω από κοντά τις δυσκολίες της εργασίας. Όταν απέκτησα το επαγγελματικό δίπλωμα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για εμένα, και πλέον ξεκίνησα να ταξιδεύω μόνος μου. Το όνειρο της ζωής μου μπορώ να πω ότι πραγματοποιήθηκε, ωστόσο έχω μια ακόμη επιθυμία που θέλω να εκπληρωθεί στο μέλλον. Αυτή είναι να δουλέψω ως οδηγός διεθνών μεταφορών ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη, μεταφέροντας πάλι ευπαθή προϊόντα, με ένα σύγχρονο Mercedes-Benz Actros. Έχω δει τις τεχνολογίες που φέρει το νέο Actros και έχω εντυπωσιαστεί.

Διαβάστε περισσότερα για τον Μίλτο Βούλγαρη και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Η καθημερινότητά μου περιστρέφεται γύρω από το Actros που δουλεύω και από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το σημαντικότερο όλων είναι η χαμηλή κατανάλωση που επιτυγχάνει στα δρομολόγια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας. Άκουγα από συναδέλφους μου για την οικονομία των συγκεκριμένων μοντέλων και αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο σε όσα μου έλεγαν. Επίσης η καμπίνα του είναι εργονομική και άνετη. Διαθέτει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και δύο φαρδιά κρεβάτια στα οποία η ανάπαυση είναι πραγματική απόλαυση. Ακόμη η οδική συμπεριφορά του είναι άριστη και το αυτοματοποιημένο κιβώτιό του ξεκούραστο και ακριβές στις αλλαγές του. Το αυτοκίνητο αυτό είναι κατάλληλο για τη δουλειά μας η οποία απαιτεί την παράδοση των εμπορευμάτων σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Το περιστατικό που θα σας αναφέρω μου συνέβη πέρυσι όταν πήγαινα από τη Θεσσαλονίκη προς τη Βέροια, περνώντας πρώτα από τη Χαλκηδόνα όπου έπρεπε να ξεφορτώσω μερικές παλέτες με εμπορεύματα. Μπροστά μου κινείτο ένα βαν από το οποίο διατηρούσα αυξημένη απόσταση καθώς ο δρόμος ήταν βρεγμένος. Κάποια στιγμή, ο οδηγός του πάτησε φρένο, πιθανόν ήθελε να αποφύγει κάποιο ζώο, αλλά τα φανάρια του στοπ δεν λειτουργούσαν και έτσι δεν το αντιλήφθηκα. Φτάνοντας ακόμη πιο κοντά και συνειδητοποιώντας ότι η απόσταση με το αυτοκίνητο έχει μειωθεί σημαντικά, πριν προλάβω να πατήσω φρένο, ενεργοποιήθηκε αμέσως το σύστημα Active Brake Assist το οποίο ακινητοποίησε το φορτηγό μου σε απόσταση λίγων μέτρων.

Εάν δεν φορούσα ζώνη είμαι βέβαιος ότι θα έφευγα από τη θέση του οδηγού και θα χτυπούσα στο παρμπρίζ, τόσο δυνατό ήταν το φρενάρισμα που έκανε. Το σύστημα αυτό σώζει ζωές. Βέβαια, είναι εξαιρετικό και σε άλλες περιπτώσεις, όπως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές με περιορισμένη ορατότητα, π.χ. ομίχλη. Το έχω πάντα ενεργοποιημένο και μπορώ να πω ότι αποτελεί το άγρυπνο μάτι του οδηγού σε όλη τη διάρκεια του δρομολογίου. Επίσης πολύ σημαντικό βοήθημα, κυρίως στον αυτοκινητόδρομο, είναι το σύστημα Lane Keeping Assist, το οποίο με προειδοποιεί κάθε φορά που το φορτηγό μου παρεκκλίνει της πορείας του. Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι μια μικρή στιγμή απροσεξίας ή αφηρημάδας μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά. Ωστόσο το Actros έχει τόσα πολλά συστήματα ασφαλείας που κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη, πιο ασφαλή και κυρίως με λιγότερο άγχος.

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

Στο ίδιο τεύχος #380

PreviousNext