Τροχοί & TIR

Η IVECO επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Μετά τη συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία Microvast που κατασκευάζει μπαταρίες, η FPT Industrial -η εταιρεία κατασκευής κινητήρων που ανήκει στον όμιλο CNH Industrial, μέλος του οποίου είναι κα
Δευτέρα 11/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά τη συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρεία Microvast που κατασκευάζει μπαταρίες, η FPT Industrial -η εταιρεία κατασκευής κινητήρων που ανήκει στον όμιλο CNH Industrial, μέλος του οποίου είναι και η IVECO- ανακοίνωσε την πλήρη απόκτηση της βρετανικής εταιρείας Potenza Technology, η οποία ειδικεύεται στην εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτροκινητήρων για πλήρως ηλεκτρικές και υβριδικές γραμμές κίνησης.

Στο μεταξύ, η FPT Industrial συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα SeNSE, το οποίο έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία των μπαταριών ιόντων λιθίου νέας γενιάς. Σημειώνεται, πως οι εν λόγω μπαταρίες θα έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, βελτιωμένη χημεία κυψελών, αναβαθμισμένο σύστημα διαχείρισης, ευρύτερο κύκλο ζωής, ταχύτερη φόρτιση και πιο εκλεπτυσμένη διαχείριση θερμοκρασίας σε σύγκριση με τη σημερινή τεχνολογία ιόντων λιθίου. Ο στόχος είναι να παράγονται στα ευρωπαϊκά «gigafactories», η κατασκευή των οποίων προγραμματίζεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

PreviousNext