Τροχοί & TIR

White Power στην Αλεξάνδρεια

«Παύλο μόλις ολοκλήρωσα ένα ακόμη φορτηγό και είναι έτοιμο να το γνωρίσεις». Ο Αχιλλέας Κουσίδης από τα Γιαννιτσά έδωσε το έναυσμα και ετοιμάζουμε τον φωτογραφικό μας φακό για την Αλεξάνδρεια Ημαθία
από Παύλος Μαυρομύτης | Τρίτη 09/06/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το επικαθήμενο του Γιώργου Βογιατζόγλου μεταφέρει αλωνιστικές μηχανές σε διάφορα μέρη της χώρας.
Το επικαθήμενο του Γιώργου Βογιατζόγλου μεταφέρει αλωνιστικές μηχανές σε διάφορα μέρη της χώρας.

«Παύλο μόλις ολοκλήρωσα ένα ακόμη φορτηγό και είναι έτοιμο να το γνωρίσεις». Ο Αχιλλέας Κουσίδης από τα Γιαννιτσά έδωσε το έναυσμα και ετοιμάζουμε τον φωτογραφικό μας φακό για την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Εκεί θα συναντήσουμε τον ίδιο, παρέα με τον Γιώργο Βογιατζόγλου, ιδιοκτήτη ενός τριαξονικού τράκτορα Volvo που κοτσάρει jumbo καρότσα, με εξειδίκευση στη μεταφορά αλωνιστικών μηχανών.

Ο στόχος μας είναι διπλός, αφενός μεν να μάθουμε μερικά από τα μυστικά της δουλειάς του, ως προς τον τρόπο φόρτωσης και τη μεταφορά, αφετέρου δε, να αναδείξουμε ένα βελτιωμένο ελληνικό φορτηγό. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός των συντακτών του Truck No1, να ανακαλύπτουν και να φωτογραφίζουν προσεγμένα αυτοκίνητα που έχουν στηθεί με πολλή αγάπη από τους ιδιοκτήτες αλλά και τους μαστόρους που δούλεψαν επάνω σε αυτά. Το FH της παρουσίασης έχει αρκετά καλούδια στο εξωτερικό του, αλλά σίγουρα αιχμή του δόρατος αποτελεί το εσωτερικό της καμπίνας.

Έτοιμο για φόρτωμα

Την ημέρα της συνάντησης ο ιδιοκτήτης του Volvo παρέλαβε τις πινακίδες και το ετοίμαζε για το παρθενικό του δρομολόγιο. «Η δουλειά μου είναι να μεταφέρω αλωνιστικές μηχανές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, εκεί που θέλουν οι πελάτες μου. Όπως θα δείτε η καρότσα χωρίζεται σε δύο τμήματα, το ένα φεύγει μπροστά με τον τράκτορα και το υπόλοιπο ακουμπάει στο έδαφος, για να ανέβει επάνω η μηχανή. Όλη η διαδικασία απαιτεί προσεκτικές κινήσεις και τη συνεργασία δύο ατόμων για το καλύτερο και ασφαλές αποτέλεσμα».

«Το σημείο που θα ακινητοποιηθεί η μηχανή επάνω στην νταλίκα είναι συγκεκριμένο και εν συνεχεία πρέπει να δεθεί σωστά. Πριν ξεκινήσω το δρομολόγιο θα ελέγξω τα σημεία της διαδρομής, σε μέρη που δεν έχω πάει ξανά, για να διαπιστώσω, αν χωράει να περάσει κάτω από γέφυρες και στενά περάσματα. Το φορτίο πρέπει να το μεταφέρω στον πελάτη μου σε άριστη κατάσταση, όπως το παρέλαβα», τονίζει ο Γιώργος Βογιατζόγλου.

Λευκή δύναμη

Ένας τριαξονικός τράκτορας δημιουργεί μία ξεχωριστή εικόνα στο δρόμο, προσδίδοντας μια αίσθηση δυναμισμού. Άλλωστε η κατασκευή του είναι τέτοια ώστε να μεταφέρει βαριά φορτία σε αφιλόξενα εδάφη, με πολλές δυσκολίες.

Ο Γιώργος θα σχολιάσει την εμφάνιση του FH: «Το αυτοκίνητο βρίσκεται στη φάση της αναβάθμισης και σχεδιάζω καθημερινά τι θα βάλω επάνω του. Προς το παρόν έχω τοποθετήσει ζάντες βαμμένες με δύο χρώματα, αυτοκόλλητα στις πλαϊνές πλευρές της καμπίνας, προβόλια και φάρους. Είναι δύσκολο στη δουλειά μας να διατηρείς ένα προσεγμένο αμάξι, καθώς μερικές φορές κινούμαστε σε δύσβατους δρόμους. Το μεράκι όμως και η αγάπη για το φορτηγό μας καθοδηγούν, με την καλή έννοια πάντα, να τα προσέχουμε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Για εμάς το φορτηγό δεν είναι μόνο δουλειά αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μας».

«Στο εσωτερικό περνάω τις περισσότερες ώρες της ημέρας μου, αυτό βλέπω καθημερινά, αυτό είναι το προσωπικό μου γραφείο και θέλω να είναι σε άριστη κατάσταση. Η βελτιωμένη εσωτερικά καμπίνα μου φτιάχνει τη διάθεση και μου αλλάζει την ψυχολογία όταν πηγαίνω δρομολόγιο. Γι αυτό το λόγο άφησα εν λευκώ τον Αχιλλέα να δημιουργήσει ό, τι καλύτερο πίστευε ο ίδιος στο αυτοκίνητό μου. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και σήμερα απολαμβάνω έναν ξεχωριστό χώρο οδήγησης με επενδύσεις από τον οποίο στο τέλος της ημέρας δεν θέλω να κατέβω»…

PreviousNext