Τροχοί & TIR

Frigo Leader: Το Scania της μεταφορικής Sarantos

Αν ήταν πίνακας ζωγραφικής θα ήταν έργο τέχνης και αν ήταν μουσικό κομμάτι θα ήταν η καλύτερη μελωδία. Αυτά τα λόγια πιστεύουμε πως είναι η πιο σωστή προσέγγιση και περιγραφή για το νέο απόκτημα της
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 01/03/2021 - 07:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ασταμάτητη δύναμη ο δράκος.
Ασταμάτητη δύναμη ο δράκος.

Αν ήταν πίνακας ζωγραφικής θα ήταν έργο τέχνης και αν ήταν μουσικό κομμάτι θα ήταν η καλύτερη μελωδία. Αυτά τα λόγια πιστεύουμε πως είναι η πιο σωστή προσέγγιση και περιγραφή για το νέο απόκτημα της μεταφορικής Sarantos του Νάσου Πετρόπουλου. Για τα φορτηγά του Νάσου ισχύει ο κανόνας που λέει ότι το επόμενο αναιρεί το προηγούμενο, σε ομορφιά και design. Και ενώ πιστεύαμε ότι τα είχαμε δει όλα από θέμα φτιαξίματος και είχε πιάσει ταβάνι το Truck tuning, ήρθε το νέο αίμα της εταιρείας, ένα Scania R, να μας διαψεύσει πανηγυρικά.

Ο Νάσος δεν έχει σταματημό και τα αυτοκίνητά του από μόνα τους μπορούν να υποστηρίξουν ένα Truck Festival. Αυτή τη φορά ο δρόμος θα μας φέρει στον Αλμυρό όπου θα συναντήσουμε τα αδέρφια Αλιτζκόλη, τον Ηλία και τον Γιάννη, τον Λάμπρο Μάμμο και τον Κωνσταντίνο Μπουσιάκη για να μας παρουσιάσουν το Frigo Leader. Η συνέχεια εντυπωσιακή και άκρως δυναμική…

Σαμπανιζέ Μαγεία

Ο οδηγός του R Ηλίας Αλιτζκόλης βάζει τις τελευταίες πινελιές του στο συρμό για να είναι έτοιμος για φωτογράφιση. Ο Ηλίας είναι τελειομανής, μας αναφέρει ο αδερφός του Γιάννης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο για εμάς, καθώς τον γνωρίζουμε πάνω από δεκαπέντε χρόνια και ξέρουμε το μεράκι του για τα φορτηγά. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τρέλα του, με την καλή έννοια βέβαια. Εκείνη τη στιγμή είναι ανεβασμένος σε ένα κλαρκ και γυαλίζει το θάλαμο στο επάνω μέρος του, σε ένα σημείο που δεν βλέπαμε σκόνη ή βρωμιά. Και όμως ο Ηλίας τα είχε δει! Παράλληλα ο Λάμπρος Μάμμος τοποθετεί την μπάρα στην μπροστινή πλευρά του τράκτορα και ο ταπετσιέρης Κώστας Μπουσιάκης διορθώνει κάτι λεπτομέρειες στην καμπίνα. Μετά από λίγα λεπτά η σαμπανιζέ μαγεία (το χρώμα του τράκτορα και του θαλάμου) είναι έτοιμη για φωτογράφιση.

Είναι από τις λίγες φορές που δεν ξέρεις τι να γράψεις για ένα φορτηγό, καθώς σε μαγεύει από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Σίγουρα σε αυτό παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι αερογραφίες του Γιώργου Λάιτμερ, τόσο στις πόρτες του τράκτορα όσο και στις πόρτες του θαλάμου. Η πυξίδα δείχνει το δρόμο και ο δράκος ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη.

Το μπαρόμετρο στα κόκκινα!

Να είσαι στο συνεργείο του Λάμπρου με ένα από τα δυνατότερα Scania της Ευρώπης και έναν φανατικό σκανιάκια οδηγό αποφασισμένο για όλα, και να μην θέλεις να κάνεις βόλτα μαζί του, είναι σαν να πήγες στο καζίνο και να μην ποντάρεις στη ρουλέτα! Επειδή εμείς δεν κάνουμε τέτοια λάθη ζητάμε από τον Ηλία να πάμε μια βόλτα από τον Αλμυρό στο Βόλο. «Με μεγάλη μου χαρά», μας απαντάει ο Ηλίας και μας καλωσορίζει στο εσωτερικό που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο και είναι το πιο ξεχωριστό στοιχείο, είναι ο ουρανός με τα φωτιζόμενα αστέρια του. Παράλληλα έχουμε συντροφιά τη μελωδία του V8 κινητήρα και της ελευθέρας εξάτμισης η οποία βγάζει έναν γλυκό και μπάσο ήχο. Ο Ηλίας αποδείχθηκε και άριστος dj με εξαιρετικές μουσικές επιλογές, αφιερώνοντας μάλιστα ένα τραγούδι στη σύζυγό του η οποία είναι στήριγμα και δίπλα του σε ό, τι κάνει.

Θα κλείσουμε με μια παραλλαγή στον αρχικό τίτλο ο οποίος από Frigo Leader μπορεί εύκολα να μετονομαστεί σε Frigo Scania Tuning Leader, καθώς ο Νάσος μας καθοδηγεί και στις βελτιώσεις των Scania!

Διαβάστε επίσης

PreviousNext