Τροχοί & TIR

Το Foton Auhawk R είναι το Κινεζικό Φορτηγό της Χρονιάς 2021

Το νέο Auhawk R της Foton απέσπασε την κορυφαία διάκριση Chinese Truck of the Year (CToY) για το 2021. Η απονομή έγινε στην 5η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γκουανγκζού, στη Νότια Κίνα. Το τρόπαιο α
από Βασίλης Δαραμούσκας | Κυριακή 09/05/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο θεσμός Κινεζικό Φορτηγό της Χρονιάς (CToY) αποτελεί ιδέα του κορυφαίου περιοδικού επαγγελματικών οχημάτων της ασιατικής χώρας, Commercial Vehicle Magazine
Ο θεσμός Κινεζικό Φορτηγό της Χρονιάς (CToY) αποτελεί ιδέα του κορυφαίου περιοδικού επαγγελματικών οχημάτων της ασιατικής χώρας, Commercial Vehicle Magazine

Το νέο Auhawk R της Foton απέσπασε την κορυφαία διάκριση Chinese Truck of the Year (CToY) για το 2021. Η απονομή έγινε στην 5η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γκουανγκζού, στη Νότια Κίνα. Το τρόπαιο απονεμήθηκε από την πρόεδρο της επιτροπής κρίσης του θεσμού, Yu Jing, στον αντιπρόεδρο της Foton Motor, Gu Dehua. Στη διάρκεια της τελετής της απονομής, μίλησε μέσω βίντεο ο πρόεδρος της επιτροπής κρίσης του θεσμού Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς, Gianenrico Griffni.

Ο νεοσύστατος θεσμός στην Κίνα υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό IToY, με το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR να αποτελεί μόνιμο κριτή στη σχετική συγκριτική δοκιμή που πραγματοποιείται στην ασιατική χώρα, όπου στη διαδικασία επιλογής συμμετέχει ο συντάκτης Βασίλης Δαραμούσκας.

Το Auhawk R βασίζεται σε νέο σασί/ πλατφόρμα της Foton, με σημαντικές αναβαθμίσεις στην καμπίνα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τον κινητήρα και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για να υπάρξει συμμόρφωση με τις νέες οδηγίες που αφορούν την οδική μεταφορά στην Κίνα. Το νέο μεσαίο φορτηγό της Foton συνεταίρου της Daimler Trucks) με διαμόρφωση δύο αξόνων διαθέτει μικτή μάζα (GVM) 18 τόνων. Το σκεπτικό της επιτροπής κρίσης σύμφωνα με την πρόεδρο Yu Jing ήταν το ακόλουθο: «Το Auhawk R είναι μία εξελιγμένη από λευκό χαρτί νέα πρόταση στη μεσαία κατηγορία, με σχεδιασμό που περιλαμβάνει τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα, υπερκαλύπτει τις καινούργιες νομοθετικές απαιτήσεις και ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητούν οι πελάτες. Με όμορφο ντιζάιν, εξελιγμένη γραμμή μετάδοσης κίνησης, υψηλού επιπέδου άνεση οδήγησης και πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, ανεβάζει συνολικά τον πήχη στη συγκεκριμένη κατηγορία».

Το ΤΡΟΧΟΙ & TIR ιδρυτικό μέλος του CToY

Ο θεσμός Κινεζικό Φορτηγό της Χρονιάς (CToY) αποτελεί ιδέα του κορυφαίου περιοδικού επαγγελματικών οχημάτων της ασιατικής χώρας, Commercial Vehicle Magazine, το οποίο και συνέθεσε τις προϋποθέσεις του θεσμού το 2015. Έχοντας από την αρχή την υποστήριξη του ευρωπαϊκού IToY, το κύριο ζητούμενο για την κινεζική επιτροπή κρίσης ήταν να επιβραβεύεται κάθε χρόνο το όχημα εκείνο, που έχοντας λανσαριστεί στη διάρκεια του προηγούμενου δωδεκαμήνου, είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην τεχνολογική ανάπτυξη και βελτίωση της οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων και συνεισφέρει στη βελτίωση της αποδοτικότητας και του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Μέχρι σήμερα, η διοργάνωση έλαβε χώρα τέσσερις φορές με το ΤΡΟΧΟΙ & TIR να είναι το ένα από τα τρία συνολικά μέσα ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο που έλαβαν εξαρχής μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης, το 2017 όταν και νικητής αναδείχθηκε το Auman EST. Ακολούθησαν το JMC Weilong (2018), FAW J7 (2019) και Dongfeng KL το 2020. Σύμφωνα με τους Κινέζους οικοδεσπότες μας, τα τελευταία χρόνια τα φορτηγά που αναδείχθηκαν νικητές στον θεσμό έχουν αποκτήσει σημαντική φήμη στην αγορά ως αποδοτικά και τεχνολογικά προηγμένα οχήματα.

Το νέο Foton Auhawk R.
PreviousNext