Είναι γεγονός! Το πρώτο ΜΑΝ Lion’s Coach με το σύστημα Optiview με ψηφιακές κάμερες αντί για καθρέφτες, έφτασε στην Ελλάδα και ήδη ξεκίνησε τα δρομολόγιά του. 

Η παράδοση του νέου MAN Lion's Coach πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του Ομίλου Παπαδάκη στο νέο ιδιοκτήτη του, τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ Σταμάτη Ντούμπα και τον γιο του Γιάννη. 

Στο παρθενικό του ταξίδι βρέθηκε και ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης, καταγράφοντας στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουνίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας την εμπειρία του νέου ιδιοκτήτη από το σύστημα Optiview, την απόδοση του κινητήρα, τη συμπεριφορά του οχήματος και, βέβαια, την -κορυφαία- ποιότητα που προσφέρει στους επιβάτες. 

Οι νέοι ιδιοκτήτες του λεωφορείου, ο Σταμάτης Ντούμπας πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Α.Ε και αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΑΥΣ με το γιο του Γιάννη.
Οι νέοι ιδιοκτήτες του λεωφορείου, ο Σταμάτης Ντούμπας, πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Α.Ε και αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΑΥΣ με το γιο του Γιάννη.

Δέκα με τόνο! 

Μια βόλτα με το MAN Lion’s Coach στους δρόμους της Αθήνας είναι αρκετή για να μαγνητίσει τα βλέμματα και να αναδειχθεί το πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των ιδιοκτητών τουριστικών και υπεραστικών λεωφορείων. Άλλωστε, σχεδιαστικά το Lion’s Coach ταιριάζει απόλυτα τόσο στις ανάγκες των ιδιοκτητών ΚΤΕΛ όσο και των τουριστικών επιχειρήσεων. 

Πρόκειται για ένα λεωφορείο που με την εμφάνισή του και μόνο κερδίζει τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα δίνει μπόνους στη συνολική εικόνα μιας επιχείρησης. Συνολικά, η μπροστινή πλευρά του με τη μαύρη μάσκα, το μεγάλο λογότυπο και τα κοφτερά φωτιστικά του σώματα διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα των πούλμαν της μάρκας, παράλληλα όμως, τονίζει την ξεχωριστή δική του αισθητική. 

 

Το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος ξεπερνά τα δύο μέτρα ενώ και το πλάτος του διαδρόμου είναι αρκετό, ώστε να κινούνται με άνεση οι επιβάτες
Το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος ξεπερνά τα δύο μέτρα ενώ και το πλάτος του διαδρόμου είναι αρκετό, ώστε να κινούνται με άνεση οι επιβάτες

Σύστημα Optiview 

Αναμφίβολα αυτό που εντυπωσιάζει στο νέο MAN Lion’s Coach είναι η απουσία των παραδοσιακών καθρεφτών και η αντικατάστασή τους από δύο ηλεκτρονικά μόνιτορ με δύο εξωτερικές κάμερες. Τα οφέλη του συστήματος optiview είναι πολλαπλά, καθώς εξασφαλίζουν βελτιωμένη ορατότητα περιμετρικά του οχήματος, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα αλλά και όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μειώνοντας παράλληλα τις νεκρές γωνίες. Επίσης ο οδηγός δεν έχει πλέον το άγχος μην τυχόν χτυπήσουν οι καθρέφτες, όταν προσεγγίζει στενά σημεία, μιας και οι κάμερες προεξέχουν ελάχιστα μόνο εκατοστά 

Σύστημα OptiView
Από τις δύο κάμερες στο εσωτερικό του λεωφορείου ο οδηγός έχει αυξημένη ορατότητα περιμετρικά του οχήματος.

«Κορυφαία επιλογή» 

Ο Γιάννης Ντούμπας, εμφανώς ενθουσιασμένος από την αγορά του MAN Lion’s Coach, δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά η οικογένειά μου πρωτοτύπησε και αγόρασε πρώτη το λεωφορείο με το σύστημα Optiview, το οποίο αντί για καθρέφτες έχει σύστημα καμερών».

Διαβάστε περισσότερα για το νέο MAN Lion’s Coach με σύστημα Optiview και την εμπειρία του πρώτου Έλληνα ιδιοκτήτη ΚΤΕΛ που το απέκτησε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιουνίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.