«Το Μάρτιο του 2019 πρόκειται να οριστεί ανάδοχος για την εγκατάσταση δορυφορικών συστημάτων ελέγχου των εθνικών οδών».

Το παραπάνω δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, κατά τη διάρκεια διημερίδας με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα» που διοργάνωσε πρόσφατα ο Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ΙΤS Hellas).

Ο Υφυπουργός τόνισε ακόμα πως το εν λόγω έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CONCORDA (Connected Corridor for Driving Automation) και ότι θα συλλέγει και θα παρέχει στοιχεία στη διαδικτυακή πλατφόρμα μεταφορών, για την οποία προγραμματίζεται να υπάρξει άμεσα διαγωνισμός. «Επιπλέον, ως Υπουργείο, σχεδιάζουμε τις κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου οι δήμοι να δημιουργήσουν βιώσιμα σχέδια αστικής κινητικότητας, με απώτερο σκοπό τον escort driver, δηλαδή το βοηθό οδηγό, ο οποίος θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αυτοματοποίηση πέμπτου βαθμού, δηλαδή την πλήρη αυτοματοποίηση των οχημάτων», συμπλήρωσε ο κ. Νικόλαος Μαυραγάνης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 160 και πλέον συμμετέχοντες, οι οποίοι ενημερώθηκαν μέσα από τις ομιλίες 46 Ελλήνων και ξένων ομιλητών, για τα διαφορετικά πεδία εφαρμογής και ανάπτυξης των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων στην υιοθέτηση των ΕΣΜ, καθώς και τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Φεβρουαρίου (370) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.