Τροχοί & TIR

Στη Γερμανία με 730

Scania R 730 Το φορτηγό σύμβολο της δύναμης, της αντοχής και της αξιοπιστίας από τη Σουηδική εταιρεία. Με 730 ίππους και 3.500 Nm ισοπεδώνει κάθε ανηφόρα και ο οδηγός του αισθάνεται πραγματικός βασι
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 01/12/2019 - 01:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το R 730 του Γιώργου Τάντη από την Αριδαία.
Το R 730 του Γιώργου Τάντη από την Αριδαία.

Scania R 730

Το φορτηγό σύμβολο της δύναμης, της αντοχής και της αξιοπιστίας από τη Σουηδική εταιρεία. Με 730 ίππους και 3.500 Nm ισοπεδώνει κάθε ανηφόρα και ο οδηγός του αισθάνεται πραγματικός βασιλιάς του δρόμου. Ο θόρυβος από τον κινητήρα είναι ευχάριστος και μετά τις 1. 400 σ.α.λ προσφέρει μια ξεχωριστή V8 μελωδία. Επιπρόσθετα με ένα εκτεταμένο εσωτερικό και εξωτερικό facelift γίνεται το απόλυτο αυτοκίνητο του δρόμου, όπως το R της παρουσίασής μας. Ιδιοκτήτης του R είναι ο Γιώργος Τάντης με καταγωγή από την Αριδαία ο οποίος όμως εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γερμανία. Ο ίδιος αποτελεί μια από τις δεκάδες περιπτώσεις Ελλήνων μεταφορέων οι οποίοι αναζήτησαν μια καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό, εργάστηκαν σκληρά και κατάφεραν να ορθοποδήσουν. Ο Γιώργος ταξιδεύει σε όλη τη δυτική Ευρώπη και προς την Ελλάδα.

Scania loading…

Το τελευταίο του απόκτημα είναι το R 730 το οποίο πριν το βγάλει στο δρόμο και το ρίξει στο μεροκάματο το πέρασε μια βόλτα από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το κατάστημα του Βασίλη Αριτζόγλου. Η φήμη του μάστορα βγήκε και εκτός συνόρων, σχετικά με την ποιότητα της δουλειάς του και έτσι το εμπιστεύτηκε στον ίδιο για σαρωτικές αλλαγές. Σε πρώτο χρόνο ασχολήθηκε με την εξωτερική εμφάνιση του R, τοποθετώντας ανοξείδωτα, προβολείς, φωτεινή επιγραφή και άλλα καλούδια τα οποία ενίσχυσαν και ανέδειξαν ακόμη περισσότερο την ομορφιά του δράκου.

Κινητό σαλόνι

Πολυήμερα ταξίδια, συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στην καμπίνα, εκατοντάδες χιλιόμετρα, αποτελούν την καθημερινότητα του Γιώργου. Μια δύσκολη δουλειά, μακριά από το σπίτι και τα αγαπημένα πρόσωπα, ωστόσο αυτή είναι η φύση της εργασίας, και σαν σωστός επαγγελματίας πρέπει να την φέρει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα ταξίδια μόνιμη παρέα και συντροφιά είναι τα τραγούδια από το ραδιόφωνο καθώς και μια ντυμένη καμπίνα η οποία κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή του σε αυτήν. Ο Βασίλης Αριτζόγλου ασχολήθηκε αρκετές μέρες με το εσωτερικό του R και το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει πλήρως. Αλκαντάρα και δερματίνες συνδυάζονται άψογα με το καφέ χρώμα να δημιουργεί έναν όμορφο χώρο εργασίας.

Στα χνάρια του πατέρα και ο γιος

Τι πιο ευχάριστο από έναν πατέρα να βλέπει τον γιο του ή την κόρη του να ακολουθούν το επάγγελμά του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τάντη junior, τον μικρό Δημήτρη ο οποίος πηγαίνει με τον πατέρα του δρομολόγια και γι αυτό το λόγο ο Γιώργος έφτιαξε το αυτοκίνητο προς τιμήν του.

Silver Power!
PreviousNext