Τροχοί & TIR

Αυτόνομα αστικά λεωφορεία στη Ντόχα

Τέσσερις εταιρείες του ομίλου VW, οι Volkswagen Commercial Vehicles, Scania, MOIA και AID-Autonomous Intelligent Driving, συμμετέχουν στο εγχείρημα «Project Qatar Mobility», μέσω του οποίου η Ντόχα
Δευτέρα 17/02/2020 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Η Ντόχα του Κατάρ φιλοδοξεί να αποκτήσει στο εγγύς μέλλον έναν ηλεκτροκίνητο και αυτόνομα κινούμενο στόλο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Η Ντόχα του Κατάρ φιλοδοξεί να αποκτήσει στο εγγύς μέλλον έναν ηλεκτροκίνητο και αυτόνομα κινούμενο στόλο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Τέσσερις εταιρείες του ομίλου VW, οι Volkswagen Commercial Vehicles, Scania, MOIA και AID-Autonomous Intelligent Driving, συμμετέχουν στο εγχείρημα «Project Qatar Mobility», μέσω του οποίου η Ντόχα του Κατάρ φιλοδοξεί να αποκτήσει στο εγγύς μέλλον έναν ηλεκτροκίνητο και αυτόνομα κινούμενο στόλο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Volkswagen Commercial Vehicles θα θέσει σε λειτουργία σε ημι-σταθερές διαδρομές στην περιοχή West Bay, 35 πρωτότυπα ηλεκτροκίνητα ID. BUZZ AD, τα οποία εξοπλίζονται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 και είναι σε θέση να μεταφέρουν έως και τέσσερις επιβάτες.

Τη μετακίνηση μεγαλύτερων ομάδων επιβατών θα αναλάβουν αυτόνομα λεωφορεία της Scania, ενώ οι εταιρείες MOIA και AID θα προσφέρουν το απαιτούμενο λογισμικό και παράλληλα θα διαχειρίζονται τα δεδομένα (Safety Data Sheets - SDS) που θα προκύπτουν από το εν λόγω εγχείρημα.

Οι δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων θα ξεκινήσουν εντός του έτους σε κλειστές διαδρομές, ενώ το 2021 θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια, ώστε μέσα στο 2022 να τεθεί σε εφαρμογή το πρότζεκτ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ολιστικό οικοσύστημα εφαρμογής της αυτόνομης οδήγησης, το οποίο θα περιλαμβάνει επιπλέον τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και την αναγκαία αναθεώρηση του νομικού πλαισίου.

PreviousNext