Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά van από Hyundai - Kia

Επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ, ανακοίνωσαν οι Hyundai και Kia στη βρετανική start-up εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Arrival, προκειμένου να εξελίξουν από κοινού μια νέα γενιά μικρών και μεσα
Τετάρτη 29/01/2020 - 09:34
Κοινοποίηση στα Social Media
Σε συνεργασία με την Arrival, ο όμιλος Hyundai θα εξελίξει μικρά και μεσαία ηλεκτρικά βαν.
Σε συνεργασία με την Arrival, ο όμιλος Hyundai θα εξελίξει μικρά και μεσαία ηλεκτρικά βαν.

Επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ, ανακοίνωσαν οι Hyundai και Kia στη βρετανική start-up εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Arrival, προκειμένου να εξελίξουν από κοινού μια νέα γενιά μικρών και μεσαίων ηλεκτρικών van.

Επιπλέον, στόχος της στρατηγικής συμμαχίας είναι ο κορεάτικος όμιλος να λανσάρει προϊόντα που αφορούν στα logistics, όπως και οχήματα – υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων. «Μέσα από την κοινή ανάπτυξη των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με την Arrival, θα είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να εδραιώσουμε προοδευτικά την ηγετική θέση μας στην παγκόσμια αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, με την Ευρώπη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Hyundai Motor Group, Albert Biermann.

Σημειώνεται, πως η εταιρεία Arrival έχει δημιουργήσει μια διευρυνόμενη ηλεκτρική πλατφόρμα που ονομάζει «σκέιτμπορντ» και η οποία μπορεί να αυξομειωθεί σε διαστάσεις, προκειμένου να αποτελέσει το πάτωμα ηλεκτρικών οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών. Αξίζει να αναφερθεί, πως το ηλεκτρικό van της Arrival θα διαθέτει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που προέρχονται από την εταιρεία BlackBerry, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας των δύο εταιρειών.

«Η Arrival δημιούργησε μια προϊοντική κατηγορία που αλλάζει το παιχνίδι, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα 2ης γενιάς (Generation 2.0). Η στρατηγική μας εταιρική σχέση με την Hyundai και την Kia σημαίνει ότι θα λανσάρουμε παγκοσμίως τα ηλεκτρικά μας οχήματα και το σημαντικότερο - στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Arrival, Denis Sverdlovsk.

Υπενθυμίζεται, πως η Hyundai ακολουθεί διττή τακτική στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, καθώς εκτός από τα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) που σχεδιάζει να λανσάρει με τη βοήθεια της Arrival, επενδύσει και στα βαρύτερα υδρογονοκίνητα επαγγελματικά οχήματα κυψελών καυσίμου. Για αυτό το λόγο, ίδρυσε πέρυσι την κοινοπραξία «Hyundai Hydrogen Mobility» με την ελβετική εταιρεία ενέργειας, H2 Energy AG, σχεδιάζοντας να κατασκευάσει έως το 2025 περί τα 1.600 υδρογονοκίνητα βαρέα φορτηγά κυψελών καυσίμου.

PreviousNext