Ιδανικό για πληθώρα μεταφορικών εφαρμογών, από εταιρείες κούριερ και επιχειρήσεις με ανταλλακτικά, μέχρι ηλεκτρολόγους και ψυκτικούς, το μοντέλο Citan είναι το μικρό πολυεργαλείο της Mercedes-Benz το οποίο προσφέρει πολλά, ζητώντας ελάχιστα, τόσο από θέμα κόστους και συντήρησης, όσο και κατανάλωσης.

Με ωφέλιμο φορτίο 516 κιλά, χωρητικότητα δύο ευρωπαλέτες εγκάρσια τοποθετημένες και εύκολη πρόσβαση στην κλούβα από την πίσω και την πλαϊνή πόρτα, αποτελεί μία καλή λύση για εταιρείες ψύξης, όπως αυτή του Γιώργου Αγγέλη από τη Λάρισα, η οποία εξυπηρετεί πελάτες εντός και εκτός πόλεων, οπότε χρειάζεται ένα ευέλικτο αμάξι.

Οδηγούμε το Citan Van 109 CDI Long PRO από την Αθήνα στη Λάρισα, το φορτώνουμε με επαγγελματικό εξοπλισμό και εν συνεχεία καταγράφουμε τις επιδόσεις του. Ένα δρομολόγιο 1.200 χιλιομέτρων ήταν αρκετό να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του οχήματος. Να τονίσουμε ότι αυτή την περίοδο τρέχει προωθητική ενέργεια με όφελος από 2.000 ευρώ για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Διαστάσεις και βάρη

Το Citan είναι διαθέσιμο στη χώρα μας σε δύο μήκη αμαξώματος, στο Long με μήκος 4.321 χιλιοστά και στο Extra Long στα 4.705 χιλιοστά. Επίσης διατίθενται δύο εκδόσεις μικτού φορτίου στα 1.980 και 2.200 κιλά. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται καθρέφτες θερμαινόμενοι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι. Η δίφυλλη πίσω πόρτα έχει άνοιγμα έως και 180ο ενώ η είσοδος των εμπορευμάτων στην κλούβα γίνεται εύκολα και από τη δεξιά συρόμενη πόρτα. Τα ελαστικά του είναι διαστάσεων 195/65R15.

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του Citan Van στο τεύχος Νοεμβρίου (391) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.