Στα κεντρικά της εταιρείας στο Ρίσελσχαϊμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, οδηγήσαμε για πρώτη φορά το Opel Combo Life. Πρόκειται για την πέμπτη γενιά του μοντέλου. Το Combo Life είναι ένα πολυχρηστικό (MPV), βασισμένο σε van, μία κατηγορία η οποία είναι ταυτισμένη με την πρακτικότητα, είτε μιλάμε για χρήση από ιδιώτες, ή επιχειρήσεις.

Το Combo Life, όπως και οι προκάτοχοί του βασίζεται στην επαγγελματική έκδοση του κόμπακτ van της Opel, του Combo Cargo Van, που κέρδισε φέτος την κορυφαία διάκριση «Διεθνές Van της Χρονιάς». Αυτή τη φορά όμως, και η επαγγελματική έκδοση σχεδιάστηκε εξαρχής στα πρότυπα επιβατικών οχημάτων. Πρόκειται για το δεύτερο νέο προϊόν από τότε που η Opel απορροφήθηκε από το γκρουπ PSA, και έχει «χτιστεί» πάνω στην πλατφόρμα του νέου Grandland X, του SUV του κατασκευαστή.

Οι τροχοί είναι ακροβολισμένοι στο αμάξωμα και δίνουν στο Combo Life μία ιδιαίτερη σιλουέτα, ειδικά εμπρός με τη μεγάλη, και τοποθετημένη ψηλά μάσκα. Δύο είναι τα σημεία άξια αναφοράς εδώ: από τη μία καταφέρνει να ξεχωρίζει από τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας (Rifter και Berlingo), κι από την άλλη έχει χαρακτήρα, κάτι που δεν είναι πάντα ευνόητο στην κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιανουαρίου (369) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.