Τροχοί & TIR

ICE EDITION VIP '20: Το Mercedes-Benz Sprinter στα καλύτερά του

Σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και πολυτέλειας, το Sprinter 316 στην έκδοση ICE EDITION VIP συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία της Mercedes-Benz με ένα εντυπωσιακό σε
Τετάρτη 01/05/2019 - 06:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Νίκελ επενδύσεις στις γρίλιες της μάσκας, στις χειρολαβές, στους καθρέπτες και στον πίσω προφυλακτήρα.
Νίκελ επενδύσεις στις γρίλιες της μάσκας, στις χειρολαβές, στους καθρέπτες και στον πίσω προφυλακτήρα.

Σχεδιασμένο για να προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και πολυτέλειας, το Sprinter 316 στην έκδοση ICE EDITION VIP συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία της Mercedes-Benz με ένα εντυπωσιακό σε πλούτο σαλόνι, όπου οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα όμορφο, λειτουργικό και πολιτισμένο περιβάλλον. Στα 12 - 15 αναπαυτικά ανακλινόμενα καθίσματα, αμφιθεατρικά τοποθετημένα, περιλαμβάνονται και αυτά με αντικριστή διάταξη και με τραπέζι ανάμεσά τους το οποίο έχει ξύλινη απόχρωση και φέρει νίκελ ποτηροθήκες. Όλα τα καθίσματα είναι ανατομικής σχεδίασης με ζώνες τριών σημείων.

Στη διάθεση των επιβατών υπάρχουν διπλές θύρες USB για κάθε θέση, καθώς και προεγκατεστημένο 4G Hotspot για Wi-Fi το οποίο παρέχει ολική κάλυψη του οχήματος.

Οι επενδύσεις, όλες δέρμα ή δερματίνη υψηλής ποιότητας, καλύπτουν την οροφή και τα πλαϊνά με έξοχους χρωματικούς συνδυασμούς, την ίδια στιγμή που ο κρυφός φωτισμός των led σε δύο αποχρώσεις κάνει πιο ζεστή την ατμόσφαιρα. Όλα τα «λεντάκια» είναι έξυπνα τοποθετημένα σε δύο σειρές, πάνω από τα καθίσματα και κάτω από αυτά προς το πάτωμα. Έξτρα φωτισμός led περικλείει το πάνελ με τις ατομικές ρυθμίσεις πάνω από τα καθίσματα, ενώ, άλλα «λεντάκια» βρίσκονται κρυμμένα και στις υπόλοιπες ξύλινες διακοσμήσεις του σαλονιού, οι οποίες εναρμονίζονται με το «ξύλινο» αντιολισθητικό πάτωμα δημιουργώντας ένα όμορφο, ζεστό σύνολο.

Εντυπωσιακή, όσο και καλαίσθητη είναι η επένδυση «Black Line» που καλύπτει το ταμπλό και συνδυάζεται όμορφα με τις επενδύσεις δερματίνης στο τιμόνι και στο λεβιέ των ταχυτήτων. Επένδυση όμως συναντούμε και πίσω στο χώρισμα μεταξύ των τελευταίων καθισμάτων και της μπαγκαζιέρας, έτσι ώστε οι επενδύσεις να ντύνουν ολόκληρο το εσωτερικό του σαλονιού, όπως αρμόζει στην περίπτωση ενός VIP minibus.

Τα παράθυρα, με μεγάλα διπλά φιμέ κρύσταλλα, είναι εργοστασιακής κατασκευής (Mercedes-Benz), φέρουν μακριές κουρτίνες από βαρύ ακριβό ύφασμα, ενώ κουρτίνα σκίασης υπάρχει και στην επίσης κρυστάλλινη καταπακτή.

Ένα αποδοτικό, όσο και ήσυχο κλιματιστικό, εργοστασιακής κατασκευής, τοποθετημένο στην οροφή, εξασφαλίζει το κατάλληλο κλίμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για τους επιβάτες, ενώ ξεχωριστό κλιματιστικό έχει στη διάθεσή του ο οδηγός. Μιλώντας τώρα για το χώρο οδήγησης, είναι εμφανής η ευρυχωρία και η καλή εργονομία που επιτρέπει περισσότερες ρυθμίσεις καθίσματος και τιμονιού, αλλά και ευκολία στη χρήση των χειριστηρίων, τη στιγμή μάλιστα που αρκετές λειτουργίες ενεργοποιούνται από τα κουμπιά πάνω στο τιμόνι. Εδώ να σημειώσουμε, ότι στον εξοπλισμό ψυχαγωγίας περιλαμβάνεται σύστημα multimedia blaupunkt με radio/cd/dvd, TV με οθόνη 18', navigator και USB – MP3 και κάρτα SD. Και, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η σύγχρονης τεχνολογίας μικροφωνική εγκατάσταση και το μικρόφωνο συνοδηγού. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Το δυναμό είναι ενισχυμένο 14V/250Α.

Στην ευκολία της οδήγησης συνεισφέρουν ο αυτόματος πιλότος "cruise control", το καλό κόψιμο του τιμονιού, τα απαλά κουμπώματα του λεβιέ στις αλλαγές των ταχυτήτων, οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι (και θερμαινόμενοι) καθρέπτες, η διευρυμένη ορατότητα που έχει ο οδηγός, αλλά και οι προβολείς ομίχλης, όταν θα χρειαστούν.

Να συμπληρώσουμε λέγοντας πως τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι άνετα με πλάτη ειδικής σχεδίασης και φέρουν ρυθμιζόμενο μπράτσο (τεμπέλη).

Επαρκείς είναι οι θέσεις και οι θήκες που υπάρχουν στο χώρο οδήγησης για τα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού, ο οποίος στη διάθεσή του έχει επίσης και χρηματοκιβώτιο ασφαλείας με πληκτρολόγιο για τον κωδικό του.

Για την άνετη επι/αποβίβαση των επιβατών το minibus διαθέτει συρόμενη πόρτα τουριστικού τύπου, αυτόματης λειτουργίας, καθώς και αυτόματα ανοιγόμενο φαρδύ σκαλοπάτι επιβατών. Πόρτα και ανοιγόμενο σκαλοπάτι είναι και αυτά εργοστασιακής κατασκευής.

Σύγχρονα συστήματα ασφαλείας

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το Sprinter 316 ICE EDITION VIP, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε όχι μόνο για την πολυτέλειά του, αλλά και για την ασφάλεια των επιβαινόντων. Αυτό σημαίνει ότι ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα συστήματα που έχει στη διάθεσή του ο κατασκευαστής. Επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής: Σύστημα Lane Assist (υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας), σύστημα Active Brake Assist (διατήρησης της απόστασης από το προπορευόμενο όχημαs), σύστημα Hill Asssist (για εκκίνηση σε ανηφόρα) και φυσικά, συνυπάρχουν τα γνωστά συστήματα ABS, ASR και σύστημα ευστάθειας ESP. Τέλος τον τομέα της ασφάλειας συμπληρώνουν οι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, η καταπακτή οροφής και η έξοδος κινδύνου.

Τη γραμμή κίνησης του συγκεκριμένου Sprinter 316, αποτελεί ο σύγχρονος κινητήρας πετρελαίου, 2.143 κ.εκ. κατηγορίας Euro 6-c με ισχύ 160 ίππων και το 6τάχυτο μηχανικό σασμάν τύπου ECO gear 360.

Καινούρια ετοιμοπαράδοτα από την εταιρεία ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΕ

Το minibus της παρουσίασής μας, είναι ετοιμοπαράδοτο από τη γνωστή εταιρεία Χαμακιώτης ΑΕ, μαζί με πολλά άλλα καινούργια, έτοιμα προς πώληση λεωφορεία, τα οποία παρέλαβε πρόσφατα.

Μιλώντας με τον κ. Θανάση Χαμακιώτη, μας τόνισε πως όλα τα καινούργια minibus sprinter που διαθέτει, φέρουν την πανευρωπαϊκή πιστοποίηση και έγκριση τύπου, καλύπτονται με τρία χρόνια εγγύησης ή 450.000 χιλιόμετρα και – σημαντικό – η αγορά τους εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ.

Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα καινούργια minibus Sprinter, όπως το PANORAMA 316 των 10+1+1 θέσεων, το Sprinter 519 PANORAMA XXL των 22+1+1 θέσεων και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα με διαφορετικές διατάξεις καθισμάτων (μονή, διπλή σειρά κ.λ.π.).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρεία. Τηλ. 210 2585727 και 210 2585725.

Δείτε περισσότερα λεωφορεία και στο www.chamakiotis.gr.

PreviousNext