Τροχοί & TIR

Νέο ë-SpaceTourer: Το 8+1 θέσεων ηλεκτρικό της Citroën

Η Citroën εμπλουτίζει τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της και μετά το ë-Jumpy, λανσάρει και το 8+1 θέσεων, ë-SpaceTourer, το οποίο θα βρίσκεται στις εκθέσεις των εμπόρων της γαλλικής μάρκας, μέχρι
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Κυριακή 13/12/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Μεγάλη ευκολία προσδίδει η εφαρμογή «My Citroën», μέσω της οποίας υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες «Free2Move Services» του ομίλου PSA.
Μεγάλη ευκολία προσδίδει η εφαρμογή «My Citroën», μέσω της οποίας υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες «Free2Move Services» του ομίλου PSA.

Η Citroën εμπλουτίζει τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της και μετά το ë-Jumpy, λανσάρει και το 8+1 θέσεων, ë-SpaceTourer, το οποίο θα βρίσκεται στις εκθέσεις των εμπόρων της γαλλικής μάρκας, μέχρι τα τέλη του έτους.

Όπως το ηλεκτρικό βαν, έτσι και το επιβατικό μοντέλο, έχει στηθεί στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 του γαλλικού ομίλου PSA και προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις μήκους, την «XS» των 4,60 μέτρων, την «M» των 4,95 μέτρων και την «XL» που εκτείνεται έως τα 5,30 μέτρα. Όλες τους έχουν ύψος 1,90 μέτρων και πλάτος 1,92 μέτρων, με το μεταξόνιο της μικρής έκδοσης να βρίσκεται στα 2,92 μέτρα και αυτό των δύο μεγαλύτερων να ορίζεται στα 3,27 μέτρα. Με την αφαίρεση της τρίτης σειράς καθισμάτων, ο ωφέλιμος όγκος της μπαγκαζιέρας των τριών εκδόσεων διαμορφώνεται στα 1.978, 2.381 και 2.932 λίτρα, αντίστοιχα.

Ως Ι.Χ. όχημα, το ë-SpaceTourer διατίθεται σε τρία μήκη στην έκδοση εξοπλισμού «Feel» και σε δύο (M και XL) στην έκδοση «Shine», με 5, 7 ή 8 καθίσματα. Δύο είναι οι επιλογές και για τους επαγγελματίες πελάτες της Citroën, με τη «Business» να προσφέρεται και στις τρεις εκδόσεις μήκους, με εσωτερική διαμόρφωση 5 έως 9 καθισμάτων. Όσοι επιθυμούν VIP υπηρεσίες, υπάρχει το ë-SpaceTourer Business Lounge, διαθέσιμο στις εκδόσεις M και XL, με 6 ή 7 θέσεις. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινα καθίσματα, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν αντικριστά και σε συνδυασμό με το ανασυρόμενο τραπεζάκι, να μετατρέψουν το πολυτελές εσωτερικό του οχήματος σε κινητό γραφείο.

Αυτονομία έως 330 χλμ.

Το ë-SpaceTourer φέρει τον γνωστό ηλεκτροκινητήρα των 100 kW (136 hp) ισχύος και 260 Nm ροπής, ο οποίος του προσδίδει μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία set-up οδήγησης, που διαμορφώνουν την απόδοση του κινητήρα και συνεπακόλουθα την αυτονομία του οχήματος.

Αναλυτικότερα, στη λειτουργία «Normal» η απόδοση περιορίζεται στα 80 kW/210 Nm, ενώ στην «Eco» στα 60 kW/190 Nm και μειώνεται παράλληλα η απόδοση του συστήματος ψύξης/θέρμανσης της καμπίνας. Σε περίπτωση που υπάρχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες και απαιτείται η μέγιστη απόδοση του κινητήρα, υπάρχει η επιλογή του προγράμματος «Power». Ο εν λόγω κινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, οι οποίες προσδίδουν στο όχημα αυτονομία 230 χλμ. (πρότυπο WLTP). Με εξαίρεση τη μικρότερη έκδοση XS, μπορούν να επιλεγούν μπαταρίες 75 kWh για αύξηση της αυτονομίας στα 330 χλμ.

Το ηλεκτρικό Citroën εξοπλίζεται με μονοφασικό φορτιστή 7,4 kW ή προαιρετικά με τριφασικό ισχύος 11 kW, με τις επιλογές φόρτισης να φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως το ë-SpaceTourer διαθέτει δύο προγράμματα ανάκτησης της ενέργειας πέδησης, προκειμένου οι μπαταρίες να φορτίζουν μερικώς εν κινήσει. Σημειώνεται, τέλος, πως ο ηλεκτροκινητήρας και οι μπαταρίες συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. (έως και 70% της απόδοσης της μπαταρίας).

Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν 15 επικουρικά συστήματα ασφάλειας και τρία πακέτα συνδεσιμότητας (Connect Assist, Connect Nav και Connect Play), στο πλαίσιο του προγράμματος «Citroën Advanced Comfort»

Στο ίδιο τεύχος #392

PreviousNext