Τροχοί & TIR

Ο Kαουμπόης του Τυρνάβου

Η οικογένεια Μαντέλα από τον Τύρναβο Λάρισας έχει μακρά ιστορία στο χώρο της επιβατικής μεταφοράς με σύγχρονο στόλο λεωφορείων, για ασφαλείς εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας. Όσοι όμως γνωρίζουν καλ
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 01/05/2021 - 07:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Takis Mandelas & Sons με πολλά χρόνια εμπειρίας στο επαγγελματικό τιμόνι.
Takis Mandelas & Sons με πολλά χρόνια εμπειρίας στο επαγγελματικό τιμόνι.

Η οικογένεια Μαντέλα από τον Τύρναβο Λάρισας έχει μακρά ιστορία στο χώρο της επιβατικής μεταφοράς με σύγχρονο στόλο λεωφορείων, για ασφαλείς εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας. Όσοι όμως γνωρίζουν καλύτερα το παρελθόν της οικογένειας ξέρουν ότι για πολλά χρόνια δραστηριοποιείτο στο παρελθόν με επιτυχία και στο χώρο του φορτηγού. Πέρυσι η εταιρεία έκανε δυναμική επιστροφή στην εθνική μεταφορά, αγοράζοντας τρία φορτηγά. Η φινέτσα των ανθρώπων της εταιρείας "Μαντέλας" αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο στόλο τους, με προσεγμένα οχήματα και αιχμή του δόρατος το τελευταίο της απόκτημα, έναν τράκτορα Scania R 620. Με την έλευσή του στον Τύρναβο κανονίσαμε συνάντηση με τον Γιάννη Μαντέλα και τον οδηγό του R, τον Γιώργο Λιάνο και από κοινού ξεκινήσαμε τη βόλτα μας, σαν μοναχικοί καβαλάρηδες παρέα με τον Καουμπόη!

Η αερογραφία ξεχωρίζει

Συχνά σε συζητήσεις με φίλους του φορτηγού η κουβέντα καταλήγει πάντα στην ίδια ερώτηση: «Παύλο, ποιο φορτηγό σου αρέσει εμφανισιακά;» Η απάντηση από πλευράς μου είναι η ίδια πάντα: Αυτό που έχει αερογραφίες!

Ο λόγος είναι απλός, επειδή μια αερογραφία με ωραία σχεδίαση και ξεχωριστό θέμα, γίνεται πάντα θέμα συζήτησης και προκαλεί το μάτι όλων. Τόσο των επαγγελματιών όσο και του υπόλοιπου κόσμου που το βλέπει και το χαίρεται πραγματικά. Για παράδειγμα όταν περνάει το R της επιχείρησης Μαντέλας, κάποιοι το κοιτάζουν, άλλοι το φωτογραφίζουν και όλοι το θαυμάζουν. Βέβαια η αερογραφία θέλει προσοχή, καθώς με την παραμικρή γρατσουνιά απαιτείται μετά πολλή δουλειά για να διορθωθεί η ζημιά.

Έργο τέχνης σε ρόδες

Ό, τι και να θέλεις να γράψεις για το R Καουμπόη, τελικά η ίδια η εμφάνιση του αυτοκινήτου σε κάνει να νομίζεις ότι τα λόγια σου είναι φτωχά. Άλλωστε όπως πολύ σωστά λένε μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις και απ’ ότι βλέπετε στις φωτογραφίες που τραβήξαμε, το συγκεκριμένο Scania είναι ένα κόσμημα του δρόμου ή πιο σωστά ένα έργο τέχνης σε ρόδες. Ο αερογραφίστας μετέτρεψε σε καμβά τις επιφάνειες του τράκτορα και με τα χρώματά του μετέφερε σκηνές από την άγρια Δύση επάνω στην καμπίνα. Εντυπωσιακά τοπία παρουσιάζουν διαρκείς εναλλαγές, με ποτά- μια, βουνά, λόφους, αλλά με έντονο και το ανθρώπινο στοιχείο. Από την πλευρά του συνοδηγού κάθεται μια Ινδιάνα ενώ από του οδηγού ο Καουμπόης από τον οποίο πήραμε αφορμή για να δώσουμε τον τίτλο στο Scania.

Super Interior

Η αρχηγική εμφάνιση του Καουμπόη ολοκληρώνεται στο εσωτερικό του με τις υπέροχες επενδύσεις του και το ξεχωριστό design του. Αυτό σε συνδυασμό με την ευχάριστη παρέα του Γιάννη και του Γιώργου μας έδωσαν το έναυσμα για να γράψουμε αρκετά χιλιόμετρα περιμετρικά του Τυρνάβου μέχρι να βρούμε τελικά το ιδανικό μέρος για φωτογράφιση του αυτοκινήτου. Η επένδυση με βελούδινες και δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό ανεβάζει πολύ τα στάνταρ και τη γοητεία του R. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι έχοντας ακούσει στην πιάτσα τα καλύτερα λόγια για τον ηγέτη της Μαντέλας Tours, τον Τάκη Μαντέλα, ήμασταν βέβαιοι ότι η επιστροφή του στο χώρο του φορτηγού θα γινόταν με αυτοκίνητα που αφήνουν το δικό τους στίγμα στο δρόμο. Ό,τι ισχύει τόσα χρόνια με τα λεωφορεία του...

PreviousNext