Τροχοί & TIR

Το μαργαριτάρι της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη, το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων αποτελεί κορυφαίο προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, οι οποίοι καταφτάνουν από όλο τον κόσμο, για να τη θαυμάσουν από κοντά. Αυτό συνεπάγεται
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 12/05/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το αστέρι της Darzentas Transport Service μετράει ήδη είκοσι χρόνια παρουσίας στη μεταφορική. Η αερογραφία έγινε από τον Γιώργο Λάιτμερ και το βάψιμο του τράκτορα από την El. Peraki Bodyworks.
Το αστέρι της Darzentas Transport Service μετράει ήδη είκοσι χρόνια παρουσίας στη μεταφορική. Η αερογραφία έγινε από τον Γιώργο Λάιτμερ και το βάψιμο του τράκτορα από την El. Peraki Bodyworks.

Η Σαντορίνη, το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων αποτελεί κορυφαίο προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, οι οποίοι καταφτάνουν από όλο τον κόσμο, για να τη θαυμάσουν από κοντά. Αυτό συνεπάγεται ταυτόχρονα σημαντικό μεταφορικό έργο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, κυρίως το καλοκαίρι. Μια από αυτές τις μεταφορικές είναι η Darzentas Transport Service με πολλά χρόνια στο χώρο και αξιόλογο μεταφορικό έργο. Στη Σαντορίνη θα συναντήσουμε το νεότερο μέλος της, τον Λευτέρη ο οποίος μας παρουσιάζει το γνωστό 38άρι του νησιού. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει τη δική του ιστορία στο χώρο της μεταφοράς και μια αερογραφία στην πλάτη του, το σχέδιο της οποίας έχει ξεχωριστό συμβολισμό για τον ίδιο.

Κλασική αξία

Όσους φίλους της Mercedes-Benz ρωτήσουμε σχετικά με ποιο μοντέλο της γερμανικής μάρκας θεωρούν το πιο πετυχημένο, σίγουρα τις περισσότερες ψήφους θα πάρει το SK. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έδειξε τρομερή αξιοπιστία, σε μηχανικά μέρη και όχι μόνο, ενώ η καμπίνα του παρείχε πολλές ανέσεις στους οδηγούς, σε σχέση πάντα με τα φορτηγά της εποχής. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που ο Λευτέρης έχει στη μεταφορική του δύο SK.

Στο 38άρι της παρουσίασης έχει βάλει όλο το μεράκι του μιας και είναι το αγαπημένο του, στο οποίο μάλιστα έχει τις περισσότερες αναμνήσεις, όπως λέει ο ίδιος. Το SK ήταν το πρώτο σχολείο για τον ίδιο καθώς πίσω από το τιμόνι του απέκτησε τις γνώσεις για το επαγγελματικό αυτοκίνητο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι σπουδές του σχετίζονται με τη μεταφορά (Logistics και διοίκηση επιχειρήσεων) τις οποίες σύντομα πρόκειται να εφαρμόσει στην καθημερινότητά του, αναλαμβάνοντας τα ηνία της μεταφορικής τους.

Η αερογραφία σημαίνει πολλά!

Ο Λευτέρης μίλησε ιδιαίτερα συγκινημένος για την αερογραφία στην πλάτη της καμπίνας, η οποία έχει τη δική της ιστορία όπως μας λέει ο ίδιος: «Εξωτερικά όπως βλέπετε εστίασα στο χρωματισμό του αυτοκινήτου, όπου το ξαναβάψαμε με ένα σπάνιο χρώμα, Jamaica Blue με μαύρες ματ λεπτομέρειες. Έπειτα έκανα λίγες μόνο αλλαγές στην καμπίνα γιατί θέλω να διατηρήσω αναλλοίωτα τα εργοστασιακά του χαρακτηριστικά. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι η αερογραφία γιατί έχει ιδιαίτερη αξία για μένα. Σε αυτήν απεικονίζονται δύο χέρια σταυρωμένα σε προσευχή και κρατούν έναν σταυρό.

Ο σταυρός είναι ένα κειμήλιο του παππού μου Λευτέρη Δαρζέντα, ο οποίος τον είχε σαν φυλαχτό στα φορτηγά που έπαιρνε, για προστασία. Πριν φύγει από τη ζωή τον είχε αφήσει στην θεία μου από την οποία ζήτησε όταν μεγαλώσω να μου τον δώσει, όπως και έγινε. Πρόκειται για ένα μικρό σταυρό τον οποίο έχω πάντα μαζί μου και σαν ευχαριστήριο στον παππού μου, επέλεξα το συγκεκριμένο θέμα της αερογραφίας.

Όπως γράφω στο κάτω μέρος της, εύχομαι να είναι περήφανος για εμάς, όπως είμαστε εμείς για τον ίδιο. Έχουμε την ευχή του σαν οδηγό στη ζωή μας και συνεχίζουμε με σωστά βήματα για το μέλλον». 

Στο ίδιο τεύχος #397

PreviousNext